Doorzoek volledige site
25 november 2015 | ARCHITECTURA.BE

Start nieuwe publiek-private samenwerking Design and Build in Limburg

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) lanceert een nieuwe publiek-private samenwerkingsprocedure Design and Build in Limburg. De Design and Build roept private ontwikkelaars op om sociale woningen te ontwerpen en te bouwen. De sociale huisvestingsmaatschappijen stellen hiervoor hun kleine gronden ter beschikking.

Succesvolle eerste editie in West-Vlaanderen achter de rug

De VMSW startte in 2013 met een proefproject Design and Build in de provincie West-Vlaanderen. Het project werd een succes. Ondertussen startten, na plaatsing van de opdracht, onderhandelingen voor de bouw van 160 woningen verspreid op verschillende gronden van sociale huisvestingsmaatschappijen in West-Vlaanderen. De VMSW wil in elke Vlaamse provincie het concept lanceren. Na West-Vlaanderen is Limburg aan de beurt. De VMSW hoopt opnieuw op een succesvolle editie.

 

Design and Build toegelicht

Design and Build is een oproep aan bouwpromotoren, aannemers en ontwikkelaars om sociale woningen te ontwerpen en te bouwen. De VMSW richt zich tot zowel traditionele als systeembouwers. De sociale huisvestingssector stelt de kleine percelen ter beschikking. Per provincie stelt de VMSW één of twee bouwteams aan die drie jaar lang, na onderhandeling, samen met de lokale sociale huisvestingsmaatschappij, kleine projecten ontwikkelen via een raamcontract.

De procedure bestaat uit twee fasen:

  1. Kandidatuurstelling en indienen van referenties
  2. De indiening van een voorstel voor een site van sociale huisvestingsmaatschappij Kempisch Tehuis in Overpelt. Het voorstel moet op verschillende gronden toepasbaar zijn.

 

Kandidaturen indienen tegen 28 januari 2016

De VMSW publiceerde Design and Build op 10 november 2015. Ontwikkelaars hebben tot 28 januari 2016 tijd om een kandidatuur in te dienen.

 

Meer informatie?

Meer info vindt u hier terug. 

GERELATEERDE DOSSIERS