Doorzoek volledige site
24 augustus 2020

Drie ontwerpteams geselecteerd voor wedstrijd herontwikkeling Arenawijk Deurne

Illustratie | AG Vespa

Eind april 2020 is de zoektocht naar een multidisciplinair ontwerpteam voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne van start gegaan. In juli zijn drie ontwerpteams geselecteerd om deel te nemen aan de laatste fase van de wedstrijd: BULK architecten, HUB en Metapolis. Als alles vlot verloopt, zal eind 2020 het winnende team gekend zijn.

De stad en Woonhaven werken, in samenwerking met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), aan de herontwikkeling van de Arenawijk.  De coördinatie is in handen van AG Vespa. De nieuwe Arenawijk wordt een groene, autoluwe wijk met vlotte en comfortabele doorgangen voor fietsers en voetgangers. Het patrimonium van architect Renaat Braem wordt deels gerenoveerd en deels afgebroken. Er komt een mix van private en sociale woningen en openbare voorzieningen zoals een sporthal en basisschool.

Nadat het ontwerpteam is gekozen brengen de stad en Woonhaven Antwerpen de buurtbewoners op de hoogte en nodigen ze hen uit voor een infomoment dat begin 2021 zal plaatsvinden. Samen met het district Deurne wordt dan een participatietraject opgestart. De herontwikkeling zelf zal in fases verlopen en de verhuisbewegingen van Woonhaven volgen.