Doorzoek volledige site
Dossier

Sportinfrastructuur

Sanitair comfort in sportinfrastructuur: aandachtspunten en oplossingen

Sanitair comfort in sportinfrastructuur: aandachtspunten en oplossingen

17-11-2020 De evolutie in sanitair comfort zit in een stroomversnelling. Ook in de sportwereld is aandacht voor sanitair comfort geen overbodige luxe, want kleedkamers en douches zijn er immers niet weg te denken. De douches vragen vaak een groot debiet gedurende een korte periode. Daarnaast zijn ook wellnessaccomodaties in sportcentra in opmars. Een zegen voor de sporters, maar ook een potentiële bedreiging voor de drinkwaterkwaliteit. Volgens Viega is het tijd om de installatietechniek aan die evolutie aan te passen. “We moeten daarom nog meer samenwerken met installateurs, architecten, studiebureaus én bouwheren”. Viega heeft de competentie en de systemen ontwikkeld om hen daarin te ondersteunen.

Maat-ontwerpers + FELT architecture & design ontwerpen ambitieus masterplan voor sportcampus Neptunus in Gent

Maat-ontwerpers + FELT architecture & design ontwerpen ambitieus masterplan voor sportcampus Neptunus in Gent

17-11-2020 Maat-ontwerpers en FELT architecture & design hebben samen een ambitieus masterplan ontwikkeld voor de Neptunus-site in het Gentse Wondelgem. Het bestaande openluchtzwembad ruimt plaats voor een nieuw overdekt zwembad dat zal worden ingezet als stadsgebouw met kansen voor het verweven van functies en een gedeeld gebruik. De plek moet op die manier uitgroeien tot een waardevolle publieke verblijfsplek in de groeistad. Het masterplan kwam tot stand via cocreatie. Gebruikers en buurtorganisaties werden nauw betrokken.  

Heringerichte piste en nieuwe tribunes voor circuit Francorchamps

Heringerichte piste en nieuwe tribunes voor circuit Francorchamps

17-11-2020 Met de realisatie van nieuwe tribunes, een aangepaste piste en een heringerichte run-off area bereidt het circuit van Spa-Francorchamps zich voor op de organisatie van een internationale 24 urenrace voor motors in juni 2022. De eerste fase van de werken is intussen aangekondigd en is goed voor een budget van 80 miljoen euro. artau architectures en Luc Nelles Architectes associés leverden het ontwerp, in samenwerking met studiebureaus Pierre Berger, Lacasse-Montfort en GENIE TEC Belgium.

TECHNISCHE INFO. Een aangepaste verlichting kiezen voor sportinstallaties

TECHNISCHE INFO. Een aangepaste verlichting kiezen voor sportinstallaties

17-11-2020 De doelstelling van verlichting voor sportinfrastructuur is om zowel voor sporters en scheidrechters op het veld als voor toeschouwers gepaste visuele omstandigheden te creëren. Een gunstige visuele omgeving is essentieel niet alleen voor het aangenaam uitoefenen van sportactiviteiten, maar ook vooral voor de veiligheid. Een nieuwe revisie van de referentienorm EN 12193 werd op Belgisch niveau in januari 2019 gepubliceerd en de vertaling in het Nederlands van deze norm is nu ook beschikbaar. Dit WTCB-artikel werd opgesteld in het kader van de Normen-Antenne Verlichting, die tot doel heeft om de volledige Belgische bouwsector - en de kmo’s in het bijzonder – te informeren over de verschillende bestaande of in voorbereiding zijnde nationale en Europese product-, reken- of proefnormen binnen een specifiek domein.

116 resultaten gevonden