Doorzoek volledige site
Dossier

Sportinfrastructuur

Club Brugge krijgt nieuw stadion met originele en innovatieve architectuur van SCAU en B2Ai

Club Brugge krijgt nieuw stadion met originele en innovatieve architectuur van SCAU en B2Ai

01-10-2020 De groepering van Alheembouw en Cordeel, geassocieerd met de architectenbureaus SCAU en B2Ai, de structureel ingenieurs van Bollinger+Grohmann en de technische studiebureaus Istema en HQE SuReal, zijn aangeduid om het nieuwe stadion van Club Brugge te realiseren. Een van de meest opvallende elementen is de ringstructuur die het dak draagt. Het stadion wordt zo het eerste in België met een drukring in het dak en een trekring erbuiten.

Sportcomplex Sint-Truiden ondergaat metamorfose

Sportcomplex Sint-Truiden ondergaat metamorfose

17-08-2020 Het sportcomplex Sint-Pieter in Sint-Truiden ondergaat momenteel een ware metamorfose. Het nieuwe Bloesembad krijgt een onder meer 25-meterbad, een buitenbad, brasserie en allerlei attracties zoals een glijbaan, golfslagbad, wildwaterbaan en ruimte voor een wellness. Het bestaande park wordt uitgebouwd tot een sport- en belevingspark, waar sport en spel maximaal worden aangeboden in een groene corridor met als drager de Cicindriabeek. In 2018 won dbv architecten samen met Artabel en Sweco de wedstrijd uitgeschreven door de stad Sint-Truiden voor de bouw van een nieuwe stedelijk zwembad in DBFMO-formule.

AAC Architecture vernieuwt beschermd zwembad van Elsene

AAC Architecture vernieuwt beschermd zwembad van Elsene

11-08-2020 Het gemeentelijk zwembad van Elsene is het oudste zwembad van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en één van de oudste van Belgïe. Gebouwd in 1904 door de architecten Alexandre Cooreman en Jules Rau, is dit een gebouw met een grote erfgoedwaarde, intact, met uitzondering van het frame dat in 1940 werd aangepast. Het hele gebouw is in 2007 beschermd. Het zwembad is vandaag aan modernisering toe om het comfort van de zwemmers te verhogen en de toegankelijkheid te verbeteren. De elementen met erfgoedwaarde worden gerestaureerd. Begin augustus lanceerde Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel, de werken samen met aannemer In Advance-Valens en de ontwerpers van AAC Architecture.

Nieuwe velodroom wordt werkelijkheid dankzij Avapartners en dbv architecten

Nieuwe velodroom wordt werkelijkheid dankzij Avapartners en dbv architecten

07-07-2020 De ambitieuze plannen voor de bouw van een gloednieuw sportcomplex in Heusden-Zolder zijn zopas uit de doeken gedaan. De eyecatcher van het complex is een state-of-the-art velodroom, waar internationale kampioenschappen kunnen plaatsvinden. Het consortium ‘Wielerdroom’ is aangeduid om het ambitieuze project te realiseren tegen 2023. Het ontwerpteam bestaat uit Avapartners en dbv architecten. In het consortium zitten ook aannemers Vanhout en Houben. De betrokken studiebureaus zijn Sweco, CLUSTER, Bureau De Fonseca, Raco en FSEC. De architect van de eigenlijke piste is Velotrack International, met referenties zoals de wielerpiste in het Zwitserse Grenchen en vele anderen.

Architectuur depot ontwerpt nieuw jeugdcomplex voor Patro Eisden

Architectuur depot ontwerpt nieuw jeugdcomplex voor Patro Eisden

07-01-2020 Het Belgische voetbal zet steeds meer in op eigen jeugd om financieel gezond te blijven en van dat idee is ook Patro Eisden overtuigd. Daarom laat het een nieuwe, hypermodern jeugdcomplex met indoorsoccerhal optrekken in het gemeentelijk sportpark van Maasmechelen. Architectuur depot tekent zo voor een mooi project in eigen gemeente. Concept Building & Services start nog dit voorjaar de werf op. Eind dit jaar moeten de spelertjes hun nieuwe thuishaven kunnen betrekken.

De Soeverein, het nieuwe hart van de Limburgse sportbeleving

De Soeverein, het nieuwe hart van de Limburgse sportbeleving

19-12-2019 ‘Pure beleving bieden’, dat is het motto van Sportpark De Soeverein in Lommel. Sinds de opening van een omvangrijk, ultramodern sportcomplex met zwembad, tennishal en brasserie maakt het die ambitie helemaal waar. Dat sportliefhebbers uit de Noord-Limburgse regio zich voortaan kunnen uitleven in een state of the art accommodatie, is te danken aan de doorgedreven toepassing van de DBFMO-formule: een totaalpakket met ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie. Het voorontwerp voor het nieuwe sportpark is van de hand van het Duitse PO Architekten. Architectengroep A4 trad op als uitvoerend architect. 

SumProject creëert met Sterea uniek samenspel tussen wonen, groen en recreatie

SumProject creëert met Sterea uniek samenspel tussen wonen, groen en recreatie

19-12-2019 Het ruimtelijke en architecturale equivalent van een hole-in-one, zo zouden we Sterea met de nodige verbeelding kunnen bestempelen. Geen scheefgetrokken vergelijking, want de opzet van dit buitengewone project op de site van de voormalige hippodroom van Sterrebeek is volstrekt uniek: een exclusieve woonomgeving creëren rond een Championship-golfbaan met achttien holes. Of om het met de woorden van architect Paul Lievevrouw (SumProject) te zeggen: “Sterea is een stedelijk verhaal dat zeer landschappelijk is uitgewerkt.” Aan dat laatste droeg Bureau Bas Smets in grote mate bij.

102 resultaten gevonden