Doorzoek volledige site
Dossier

Sportinfrastructuur

Nieuwe velodroom wordt werkelijkheid dankzij Avapartners en dbv architecten

Nieuwe velodroom wordt werkelijkheid dankzij Avapartners en dbv architecten

07-07-2020 De ambitieuze plannen voor de bouw van een gloednieuw sportcomplex in Heusden-Zolder zijn zopas uit de doeken gedaan. De eyecatcher van het complex is een state-of-the-art velodroom, waar internationale kampioenschappen kunnen plaatsvinden. Het consortium ‘Wielerdroom’ is aangeduid om het ambitieuze project te realiseren tegen 2023. Het ontwerpteam bestaat uit Avapartners en dbv architecten. In het consortium zitten ook aannemers Vanhout en Houben. De betrokken studiebureaus zijn Sweco, CLUSTER, Bureau De Fonseca, Raco en FSEC. De architect van de eigenlijke piste is Velotrack International, met referenties zoals de wielerpiste in het Zwitserse Grenchen en vele anderen.

Architectuur depot ontwerpt nieuw jeugdcomplex voor Patro Eisden

Architectuur depot ontwerpt nieuw jeugdcomplex voor Patro Eisden

07-01-2020 Het Belgische voetbal zet steeds meer in op eigen jeugd om financieel gezond te blijven en van dat idee is ook Patro Eisden overtuigd. Daarom laat het een nieuwe, hypermodern jeugdcomplex met indoorsoccerhal optrekken in het gemeentelijk sportpark van Maasmechelen. Architectuur depot tekent zo voor een mooi project in eigen gemeente. Concept Building & Services start nog dit voorjaar de werf op. Eind dit jaar moeten de spelertjes hun nieuwe thuishaven kunnen betrekken.

De Soeverein, het nieuwe hart van de Limburgse sportbeleving

De Soeverein, het nieuwe hart van de Limburgse sportbeleving

19-12-2019 ‘Pure beleving bieden’, dat is het motto van Sportpark De Soeverein in Lommel. Sinds de opening van een omvangrijk, ultramodern sportcomplex met zwembad, tennishal en brasserie maakt het die ambitie helemaal waar. Dat sportliefhebbers uit de Noord-Limburgse regio zich voortaan kunnen uitleven in een state of the art accommodatie, is te danken aan de doorgedreven toepassing van de DBFMO-formule: een totaalpakket met ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie. Het voorontwerp voor het nieuwe sportpark is van de hand van het Duitse PO Architekten. Architectengroep A4 trad op als uitvoerend architect. 

SumProject creëert met Sterea uniek samenspel tussen wonen, groen en recreatie

SumProject creëert met Sterea uniek samenspel tussen wonen, groen en recreatie

19-12-2019 Het ruimtelijke en architecturale equivalent van een hole-in-one, zo zouden we Sterea met de nodige verbeelding kunnen bestempelen. Geen scheefgetrokken vergelijking, want de opzet van dit buitengewone project op de site van de voormalige hippodroom van Sterrebeek is volstrekt uniek: een exclusieve woonomgeving creëren rond een Championship-golfbaan met achttien holes. Of om het met de woorden van architect Paul Lievevrouw (SumProject) te zeggen: “Sterea is een stedelijk verhaal dat zeer landschappelijk is uitgewerkt.” Aan dat laatste droeg Bureau Bas Smets in grote mate bij.

BULK architecten ontwerpt polyvalent centrum voor Lochristi

BULK architecten ontwerpt polyvalent centrum voor Lochristi

14-03-2019 De bloemengemeente Lochristi heeft grote behoefte aan nieuwe accommodaties voor haar bloeiende sport- en verenigingsleven. In een vlak, suburbaan landschap van serres, hallen en verkavelingen ontwerpt BULK architecten een multifunctioneel gebouw dat het midden houdt tussen een groot huis en een boerenschuur met een sporthal, polyvalente zaal, café en foyer. Het gebouw van de Technische Uitvoerende Dienst van de gemeente op de site sluit aan op het nieuwe complex, met aansluitend een voorziening voor de opslag van goederen.

B-architecten en BRUT hebben masterplan klaar voor voetbalstadion in Kortrijk

B-architecten en BRUT hebben masterplan klaar voor voetbalstadion in Kortrijk

21-11-2018 Op vraag van de Stad Kortrijk en Intercommunale Leiedal hebben het ontwerpteam B-architecten-BRUT, in samenwerking met Mint en Idea Consult, samen een masterplan uitgewerkt voor een voetbalstadion voor 15.000 toeschouwers op de site van Evolis Business Park in Kortrijk. De krijtlijnen van het masterplan vormen de basis voor de verdere stedenbouwkundige en architecturale uitwerking van de plannen van het stadion in een volgende fase. “Voetbalclub KVK, het stadsbestuur en de intercommunale staan achter het plan, wat de slaagkansen voor een ambitieus nieuw voetbalstadion zeer groot maakt”, klinkt het bij B-architecten.

Mecanoo en Metaform ontwerpen velodroom en sportcomplex in Luxemburg

Mecanoo en Metaform ontwerpen velodroom en sportcomplex in Luxemburg

16-10-2018 Het Nederlandse Mecanoo heeft samen met Metaform architects uit Luxemburg de internationale ontwerpwedstrijd gewonnen voor een nieuwe velodroom en sportcomplex in Luxemburg. Het sportcomplex, gelegen in het glooiende landschap aan de rand van Mondorf-les-Bains, omvat een nieuwe nationale velodroom met een zwemcomplex, sporthal en klimmuur. De plek moet uitgroeien tot een sportbestemming voor nationale en internationale wielerevents en wordt tegelijk het sportcentrum voor de lokale gemeenschap en de toekomstige internationale school, die gepland is naast de site.

98 resultaten gevonden