Doorzoek volledige site
Dossier

Sportinfrastructuur

SAB dakplaten voor stadion AZ

SAB dakplaten voor stadion AZ

11-05-2021 Één ding was duidelijk: het nieuwe dak van het stadion van de Nederlandse voetbalclub AZ Alkmaar moest vele malen sterker worden dan het origineel. Daarom werd er ditmaal gekozen voor de dakplaten van SAB, gemonteerd door het Alkmaarse Reno Projecten. De productie en levering van deze 26,5 meter lange profielen had nog aardig wat voeten in de aarde. Zo moesten de SAB-productiefaciliteiten in IJsselstein speciaal omgebouwd worden en ging het vervoer via speciaal transport.

UAU collectiv ontwerpt Ideale voedingsbodem voor topsporttalent in Hasselt

UAU collectiv ontwerpt Ideale voedingsbodem voor topsporttalent in Hasselt

24-03-2021 België heeft als topsportland nog heel wat watertjes te doorzwemmen, maar met de bouw van de gloednieuwe GO! Next-sportschool in Hasselt is de lat toch weer een tikkeltje hoger gelegd. In deze ‘pure sportschool’ worden uitsluitend richtingen uit het studiegebied sport aangeboden en kunnen leerlingen tal van keuzesporten beoefenen. De infrastructuur is navenant: een state of the art onderwijsgebouw, een sportcomplex met een grote sporthal, een polyvalente ruimte en vier kleinere sportzalen, een gecertificeerd voetbalveld, een sprintpiste … En ook aan architecturale allure is geen gebrek, met dank aan het ontwerp van UAU collectiv.

POLO Architects ontwerpt 'Center of Excellence' voor het Belgische hockey

POLO Architects ontwerpt 'Center of Excellence' voor het Belgische hockey

16-02-2021 Met de bouw van een topsportcentrum op het Wilrijkse plein krijgen de Red Lions en Red Panthers waar ze recht op hebben; een ‘high performance’ trainingscentrum maar bovenal een thuis. POLO Architects en de Vlaamse hockeyliga (VHL) realiseren het ‘Center of Excellence’ met de steun van de stad Antwerpen en het Vlaams Gewest. MACOBO-STABO was het studiebureau stabiliteit, technieken, EPB en akoestiek in dit project.

121 resultaten gevonden