Doorzoek volledige site
Dossier

Sportinfrastructuur

B2Ai en VenhoevenCS ontwerpen expressief gebouw voor zwembad Brigitte Becue in Oostende

B2Ai en VenhoevenCS ontwerpen expressief gebouw voor zwembad Brigitte Becue in Oostende

16-08-2021 Terwijl de geplande sloop van het oude zwembad van Oostende op verzet stuit, heeft intussen het nieuwe zwembad Brigitte Becue haar deuren geopend. B2Ai en VenhoevenCS tekenden een olympisch bad met multifunctioneel instructiebad en een grote recreatieve zone. Bovenop dit zwemcomplex zijn 22 sociale appartementen ingeplant. De architectuur zoekt naar lichtheid en een open karakter, met tinten die afgestemd zijn op de nabije omgeving. Ook Ney & Partners (stabiliteit), boydens engineering (technieken en bouwfysica) en KWB (zwembadtechniek) werkten mee aan dit project.

VenhoevenCS en B2Ai maken winnend ontwerp voor sluitstuk sportcomplex Lokeren

VenhoevenCS en B2Ai maken winnend ontwerp voor sluitstuk sportcomplex Lokeren

29-06-2021 Het bouwteam rond VenhoevenCS, B2Ai, boydens engineering, Sweco en Pellikaan heeft de ontwerpwedstrijd gewonnen voor het nieuw stedelijk zwembad in Lokeren. Het ontwerp lost de puzzel van uitbreiding en toegankelijkheid van het sportcomplex in Lokeren met één, heldere ingreep op. Tijdens de persconferentie motiveerde het team de toekomstbestendige en zorgvuldige vormgeving vanuit een breed scala aan gebruikers én vanuit de open relatie met het nieuw ontworpen park eromheen. Het doel: een gezonde en sportieve ontmoetingsplek in het hart van Lokeren.

SAB dakplaten voor stadion AZ

SAB dakplaten voor stadion AZ

11-05-2021 Één ding was duidelijk: het nieuwe dak van het stadion van de Nederlandse voetbalclub AZ Alkmaar moest vele malen sterker worden dan het origineel. Daarom werd er ditmaal gekozen voor de dakplaten van SAB, gemonteerd door het Alkmaarse Reno Projecten. De productie en levering van deze 26,5 meter lange profielen had nog aardig wat voeten in de aarde. Zo moesten de SAB-productiefaciliteiten in IJsselstein speciaal omgebouwd worden en ging het vervoer via speciaal transport.

UAU collectiv ontwerpt Ideale voedingsbodem voor topsporttalent in Hasselt

UAU collectiv ontwerpt Ideale voedingsbodem voor topsporttalent in Hasselt

24-03-2021 België heeft als topsportland nog heel wat watertjes te doorzwemmen, maar met de bouw van de gloednieuwe GO! Next-sportschool in Hasselt is de lat toch weer een tikkeltje hoger gelegd. In deze ‘pure sportschool’ worden uitsluitend richtingen uit het studiegebied sport aangeboden en kunnen leerlingen tal van keuzesporten beoefenen. De infrastructuur is navenant: een state of the art onderwijsgebouw, een sportcomplex met een grote sporthal, een polyvalente ruimte en vier kleinere sportzalen, een gecertificeerd voetbalveld, een sprintpiste … En ook aan architecturale allure is geen gebrek, met dank aan het ontwerp van UAU collectiv.

POLO Architects ontwerpt 'Center of Excellence' voor het Belgische hockey

POLO Architects ontwerpt 'Center of Excellence' voor het Belgische hockey

16-02-2021 Met de bouw van een topsportcentrum op het Wilrijkse plein krijgen de Red Lions en Red Panthers waar ze recht op hebben; een ‘high performance’ trainingscentrum maar bovenal een thuis. POLO Architects en de Vlaamse hockeyliga (VHL) realiseren het ‘Center of Excellence’ met de steun van de stad Antwerpen en het Vlaams Gewest. MACOBO-STABO was het studiebureau stabiliteit, technieken, EPB en akoestiek in dit project.

123 resultaten gevonden