Doorzoek volledige site
11 maart 2015 | EMMELIEN MONNENS

Carrières du Hainaut lanceert nieuwe geveloplossingen en decoratieve afwerkingen

Carrières du Hainaut op Batibouw

In 2015 wil Carrières du Hainaut uitpakken met Start To Renovate. Het bedrijf lanceert namelijk twee nieuwe exclusieve geveloplossingen en vijf nieuwe decoratieve afwerkingen. Deze nieuwe systemen werden voor het eerst voorgesteld aan het publiek op Batibouw

Isolatie

Volgens Carrières du Hainaut is het isoleren van de woning de meest rendabele investering omdat ze het comfort van de woning verhoogt en het energieverbruik vermindert. Het bedrijf kiest resoluut voor isolatie aan de buitenkant van de buitenmuren. Hiervoor biedt Carrières du Hainaut nu de EnoStone oplossingen aan.

 

EnoStone, de nieuwe geveloplossing

De kant-en-klare EnoStone Wall Base zou snel en makkelijk te plaatsen zijn door een vakman. Deze geveloplossing bestaat uit tegels of plaatjes in blauwe steen uit Henegouwen die stevig vastgezet zijn in harde panelen van hoogperformant polyurethaanschuim (PUR) zonder CFC noch HCFC (lambda = 0.028 W/m.K). Het isolatiemateriaal heeft een dikte van 18cm om zo tot het gewenste isolatieniveau voor de buitenmuur te komen. Dankzij de combinatie van panelen is het mogelijk de passiefnormen te halen (U = 0,15W/m².K voor de buitenmuren). Carrières du Hainaut is van mening dat dit systeem geschikt is voor de bekleding van grote muuroppervlakken en voor ontwerpen met weinig uitsnijdingen. Daarnaast zou het ook aan het plafond of overhangend geplaatst kunnen worden.

De EnoStone E-Board Zero heeft een soepele plaatsingstechniek waardoor die ook door een ervaren doe-het-zelver geplaatst kan worden. Deze panelen bestaan uit muurplaatjes in blauwe steen en polystyreen (EPS HR) isolatiepanelen met een lambda-waarde van 0,031 W/m.K. De klant kan de gewenste dikte van het isolatiemateriaal zelf kiezen (van 4 tot 30 cm) en zo een isolatie bekomen die aan de eisen voor passiefbouwen beantwoordt. Het systeem zou volgens Carrières de Hainaut geschikt zijn voor eengezinswoningen.

 

Nieuwe decoratieve afwerkingen

Daarnaast biedt Carrières du Hainaut vijf nieuwe en decoratieve afwerkingen aan. De klant kan kiezen voor een lichte, geraffineerde toets dankzij de golvende lijnen van EnoWave en EnoScale, voor een natuurlijke uitstraling van EnoCranto of EnoWood of voor een meer sobere structuur van EnoFrost.

 

Meer informatie kan u vinden op hun website www.carrieresduhainaut.com

GERELATEERDE DOSSIERS