Doorzoek volledige site
21 mei 2012 | TIM JANSSENS

Ri.Pa. Belgium en Mapei introduceren grootformaat tegels voor gevelbekleding

Ri.Pa is een professionele groothandel voor vloer- en wandtegels die al ruim veertig jaar actief is op de Belgische markt. Samen met Mapei ontwikkelde het een systeem om volkeramische platen van 1 op 1,5 meter rechtstreeks in een gesloten voegsysteem te verlijmen op isolatie tot twintig centimeter dik. Deze toepassing is onder meer te bezichtigen in het Tile Trade Center in Gooik, het kennis- en informatieplatform voor tegels en keramische producten dat Ri.Pa eind 2010 oprichtte.
Ri.Pa is een professionele groothandel voor vloer- en wandtegels die al ruim veertig jaar actief is op de Belgische markt. Samen met Mapei ontwikkelde het een systeem om volkeramische platen van 1 op 1,5 meter rechtstreeks in een gesloten voegsysteem te verlijmen op isolatie tot twintig centimeter dik. Deze toepassing is onder meer te bezichtigen in het Tile Trade Center in Gooik, het kennis- en informatieplatform voor tegels en keramische producten dat Ri.Pa eind 2010 oprichtte. 


Het gesloten voegensysteem dat Ri.Pa en Mapei aanbieden heeft heel wat voordelen. Gevels die ermee zijn uitgerust, zijn waterbestendig, vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk. Het systeem leent zich zowel tot nieuwbouw als tot verbouwingen. "Met deze innovatieve oplossing slagen we erin om esthetiek te koppelen aan de hoogste eisen van de EPB-normeringen," luidt het bij Ri.Pa Belgium. "We zijn ervan overtuigd dat architecten met dit product het straatbeeld een nieuwe dimensie kunnen geven."

Het systeem is te bezichtigen in het Tile Trade Center, waar Ri.Pa de nieuwste toepassingen van zijn leveranciers tentoonstelt aan particuliere en professionele bouwers.

GERELATEERDE DOSSIERS