Doorzoek volledige site
07 februari 2015 | SIMON SCHREURS

Monier kleurt keramische dakpannen ‘Moka’

Op Batibouw 2015 stelt dakspecialist Monier de nieuwe kleur Moka voor die momenteel verkrijgbaar  is in de vlakke keramische dakpannen Signy en Fontenelle. Het bedrijf wil zodoende zijn traditie als kleurrijke dakinnovator voortzetten.

De kleur ‘Moka’ wordt verkregen door het engoberen van een pan met donkere scherf (een donkere oppervlakte en een donkere binnenkant). Bij deze oppervlaktebehandeling wordt de pan bespoten met een kleihoudende suspensie met kleurontwikkelende oxides. Tijdens het bakproces sintert de engobelaag in de pan. 

 

Signy & Fontenelle

Monier past de nieuwe ‘Moka’-kleur toe op twee van zijn paradepaardjes onder de vlakke pannen. Signy is een vlakke dakpan van groot formaat met een geraffineerd vormgegeven neus die zowel in rechte lijn als in kruisverband kan worden gelegd en toelaat dakvlakken met een volkomen verschillend lijnenspel te creëren. Fontenelle is dan weer een vlakke keramische dakpan met een licht afgeronde neus en een rustige, strakke belijning. De dubbele zijsluiting en extra diepe kopsluiting zouden zorgen voor een unieke weerbestendigheid. 

GERELATEERDE DOSSIERS