Doorzoek volledige site
12 februari 2015 | SIMON SCHREURS

Kleidakpannen van Wienerberger boven je hoofd

Koramic Tegelpan Patrimoine Mix Illustratie | Acht en half architectuur, Evergem
Terca Hectic Extra + Koramic Tegelpan Patrimoine Mix Illustratie | BURO II & ARCHI+I, Brussel / Bruxelles,Roeselare, Gent en Lille
Koramic Tegelpan Plato antraciet mat Illustratie | Arch. G. Pintelon & B. Luyten, Hasselt
Koramic Tegelpan 301 Mix Illustratie | P2_Architecten, Gooik
Koramic Tegelpan 301 Mix Illustratie | Zampone Architectuur, Sint-Jans-Molenbeek / Molenbeek-Saint-Jean
Terca Iluzo Pagus grijs-zwart + Koramic Tegelpan 301 blauw gesmoord Illustratie | Arch. M. Malfait, Ledegem

Het hellende dak maakt deel uit van de Belgische bouwtraditie en het blijft de populairste vorm van bedaken. Wienerberger hoopt dan ook dat zijn Koramic kleidakpannen die de producent voorstelt op Batibouw zullen verkopen als zoete broodjes. 

Een woning met een hellend dak is een compacte manier van bouwen aangezien men zonder in te boeten aan ruimte minder grondoppervlakte nodig heeft. De Koramic kleidakpannen van Wienerberger kunnen een duurzame oplossing bieden voor een hellend dak aangezien ze op een ecologische wijze en uit natuurlijke materialen vervaardigd zijn. Ze zouden lang meegaan dankzij hun goede eigenschappen inzake vorst- en brandbestendigheid, waterdichtheid, vorm- en kleurbestendigheid, uv-resistentie en onderhoudsvriendelijkheid, en zijn herbruikbaar en recycleerbaar.

 

Zonnepanelen

Klanten kunnen voor de afwerking met Koramic-kleidakpannen kiezen uit een ruim palet aan vormen, kleuren en texturen. Een hellend dak met kleidakpannen biedt nog andere voordelen. Zo zou het een ideale drager voor zonnepanelen zijn en stedenbouwkundig zelden of nooit problemen opleveren. Hellende daken zijn bovendien goed bestand tegen belasting door sneeuw en garanderen een perfecte waterafvoer als ze technisch goed ontworpen en uitgevoerd zijn. 

GERELATEERDE DOSSIERS