Doorzoek volledige site
18 februari 2015 | KEVIN MOENS

De Wienerberger-bouwoplossingen op Batibouw op een rijtje

PLS Lambda. Illustratie | Wienerberger
Koramic Bellus. Illustratie | Wienerberger
Terca Cassia Illustratie | Wienerberger
Eco-brick Illustratie | Wienerberger

Wienerberger is zoals vanouds van de partij op Batibouw, de beurs die van 26 februari tot en met 8 maart haar tenten opslaat in Brussels Expo. De internationale producent van duurzame, ecologische bouwmaterialen stelt er onder meer zijn producten Cassia, Eco-brick en PLS Lambda voor. 

Cassia

Verrassend aan de Cassia gevelsteen is het gemak waarmee deze extra lange steen van uiterlijk wisselt. De ene zijde heeft namelijk een geschaafd uiterlijk terwijl de andere zijde gebroken oogt. Door afwisselend de ene en de andere zijde aan de zichtkant te plaatsen, krijgt men een hyperindividuele gevel. De Cassia is verkrijgbaar in vier kleuren, namelijk rood, bruin, shadow en gesmoord.

 

Eco-brick

Eco-brick is lichter en 3,5 cm smaller dan een traditionele gevelsteen en neemt daardoor minder ruimte in. Daardoor beschikt men over meer ruimte om te isoleren of meer woonruimte. De lichtere steen maakt een energiezuiniger transport mogelijk én dat is goed voor ‘t milieu.

Maar kiezen voor de Eco-brick is voor alles kiezen voor een woning met een sterke uitstraling. Met de introductie van een aantal nieuwe kleuren is een Eco-brick beschikbaar voor elke stijl en voor elk gewenst kleurenpallet.

 

Porotherm PLS Lambda

Batibouw 2015 staat onder meer in het teken van kostenoptimaal bouwen. Met de PLS Lambda, een nieuwe keramische binnenmuursteen, biedt Wienerberger letterlijk een bouwsteen om dit thema te ondersteunen. Door het perforatiebeeld 90° te draaien verkrijgt de PLS Lambda steen, met een lambdawaarde (λui) van slechts 0,185 W/mK, een betere isolatiewaarde terwijl de draagkracht ongewijzigd blijft. Op de stand van Wienerberger kan men productdemonstraties bijwonen.

 

Eco-brick én PLS Lambda

De voordelen van de Eco-brick  worden nog groter als u de extra smalle gevelsteen combineert met de nieuwe keramische binnenmuursteen Porotherm PLS Lambda die uitstekend scoort op thermisch vlak, waardoor het isolatiepakket minder dik hoeft te zijn. De combinatie van de Eco-brick en PLS Lambda levert een wandopbouw op die zelfs tot 4,5 cm slanker is dan gebruikelijk, maar die wel dezelfde isolatiewaarde (U-waarde) kan voorleggen.

GERELATEERDE DOSSIERS