Doorzoek volledige site
06 februari 2015 | KARI FEYS

Abrisud toont geautomatiseerde overdekkingen op Batibouw

Biomorphe is een lage en transparante zwembadoverkapping met gebogen vormen. Illustratie | Abrisud
Het Home Aluminiumsysteem is geschikt voor zowel zwembaden als terrassen. Illustratie | Abrisud
Home Aluminium verkrijgt een industriële look dankzij de zichtbare profielen in aluminium. Illustratie | Abrisud

Het Abrisud-gamma overdekkingen, luiken en afdekzeilen  is volledig geautomatiseerd in 2015. De overkappingen openen en sluiten vanop afstand door een milieuvriendelijke en energiearme afstandsbediening. Zo biedt Abrisud onder andere twee op de natuur geïnspireerde modellen aan: Biomorphe en Home Aluminium. Deze worden voorgesteld op Batibouw 2015.

Biomorphe

Biomorphe is een lage en transparante zwembadoverkapping met gebogen vormen die de gebruiker maximaal comfort biedt. De lichtdoorlatende overkapping beschikt over een automatische verluchting naargelang de temperatuur onder de koepel. De ideale temperatuur onder de overdekking wordt elektronisch berekend en aangepast aan de temperatuur van het water en de buitenlucht. Verder zorgt de  omgekeerde en gemotoriseerde telescopische werking van het systeem ervoor dat het inschuiven van panelen beter wordt gestuurd. De vergrendeling gebeurt automatisch door krachtige magneten op de grond en in de structuur, waarbij de magneten de wieltjes op elke module vervangen. Dit zorgt voor meer comfort, tijdwinst en meer veiligheid.

Home Aluminium

Deze hoge overdekking van aluminium in verandastijl verkrijgt een industriële look dankzij de zichtbare profielen in aluminium. De structuur en glas- of polycarbonaatmaterialen zijn gericht op optimale thermische prestaties. Het aluminium zorgt voor dat de overdekking roestvrij en inert blijft en op de grond zorgt een water- en winddichte rail voor een goede isolatie en corrigeert eventuele niveauverschillen. Tussen elke module zitten dan weer water- en windwerende dichtingen die voor een optimale afsluiting zorgen. Het Home Aluminiumsysteem streeft naar maximaal thermisch comfort en is geschikt voor zowel zwembaden als terrassen.

GERELATEERDE DOSSIERS