Doorzoek volledige site
Dossier

Urbanisatie

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

16-01-2020 Via be.exemplary beloont Brussel elk jaar innovatieve bouw- en renovatieprojecten die positief bijdragen aan het leven in de hoofdstad op volgende vlakken: het bevorderen van een kwaliteitsvolle architectuur en stedenbouw, het stimuleren van de sociale draagkracht, het aangaan van uitdagingen rond het leefmilieu en het toepassen van principes van de kringloopeconomie. Dit jaar vielen zestien projecten in de prijzen, zeven meer dan vorig jaar.

Kandidaten gezocht voor ontwerppool Blue Gate Antwerp

Kandidaten gezocht voor ontwerppool Blue Gate Antwerp

07-08-2019 Blue Gate Antwerp is het nieuwe eco-effectief watergebonden bedrijventerrein ten zuiden van Antwerpen. Ter realisatie van de gebouwen binnen het opdrachtgebied werd de publieke private vennootschap Blue Gate Antwerp Building NV opgericht. De stadsbouwmeester gaat nu samen met partners Bopro Sustainable Investments, AG VESPA en PMV op zoek naar ontwerpers die zullen instaan voor de architectuuropdrachten ter realisatie van de gebouwen binnen het opdrachtgebied.

Symposium rond nieuw boek Filip Canfyn over ruimte, energie en mobiliteit

Symposium rond nieuw boek Filip Canfyn over ruimte, energie en mobiliteit

12-03-2019 Filip Canfyn, de huiscolumnist van architectura.be, heeft een nieuw boek uit, getiteld ‘Waarom ruimte, energie en mobiliteit problemen zullen blijven. Verkavelingsland, vermiddenklassing, populiberalisme’. Naar aanleiding van de publicatie organiseert uitgever Gompel&Svacina een middagsymposium rond deze problematiek op woensdag 24 april in De Stroming in Antwerpen. Filip Canfyn zal er zijn visie toelichten en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck maakt de link met het actuele klimaatdebat en de zogenaamde groene hesjes.  

Studiedag 'Stadsvernieuwing & groen'

Studiedag 'Stadsvernieuwing & groen'

17-05-2018 De Vlaamse Confederatie Bouw organiseert op 7 juni in De Krook in Gent haar studiedag ‘Stadsvernieuwing & groen’. Bij de grote projecten zijn bouwbedrijven al tijdens de ontwerpfase actief betrokken om de technische uitwerking van de water- en groenelementen te waarborgen. U krijgt op 7 juni inkijk in uiteenlopende concrete projecten en ontwerpen. Naast aannemers, bouwheren en experts, komen ook overheden aan het woord. Afsluiten doet de VCB met een panelgesprek.

43 resultaten gevonden