Doorzoek volledige site
Dossier

Urbanisatie

Quartier Bleu: letterlijk en figuurlijk grensverleggend

Quartier Bleu: letterlijk en figuurlijk grensverleggend

01-09-2020 Ook Hasselt is voortaan een ‘stad aan het water’. Dankzij de realisatie van Quartier Bleu is de idyllische Kanaalkom eindelijk een volwaardig deel van het historisch centrum. Anderzijds geeft dit langverwachte megaproject met twaalf residenties, meer dan vierhonderd appartementen, veertien stadswoningen, een vijftigtal retail- en horecazaken en een ondergrondse parking voor 2.350 wagens de bruisende binnenstad extra ademruimte. Een totaalplaatje dat zijn effect zeker niet mist. “De mix van comfortabele appartementen en stadswoningen, de nieuwe winkelboulevard en de gezellige kade met horecazaken en prachtige terrassen creëert een unieke beleving die in weinig andere Belgische steden te evenaren is”, klinkt het unaniem. Quartier Bleu is een ontwerp van De Gregorio & Partners en Antonio Citterio Patricia Viel.

Quartier Bleu: letterlijk en figuurlijk grensverleggend (deel 2)

Quartier Bleu: letterlijk en figuurlijk grensverleggend (deel 2)

24-08-2020 Ook Hasselt is voortaan een ‘stad aan het water’. Dankzij de realisatie van Quartier Bleu is de idyllische Kanaalkom eindelijk een volwaardig deel van het historisch centrum. Anderzijds geeft dit langverwachte megaproject met twaalf residenties, meer dan vierhonderd appartementen, veertien stadswoningen, een vijftigtal retail- en horecazaken en een ondergrondse parking voor 2.350 wagens de bruisende binnenstad extra ademruimte. Een totaalplaatje dat zijn effect zeker niet mist. “De mix van comfortabele appartementen en stadswoningen, de nieuwe winkelboulevard en de gezellige kade met horecazaken en prachtige terrassen creëert een unieke beleving die in weinig andere Belgische steden te evenaren is”, klinkt het unaniem. Quartier Bleu is een ontwerp van De Gregorio & Partners en Antonio Citterio Patricia Viel. THV HOUBEN – STRABAG Belgium stond in voor de uitvoering. Hieronder leest u het vervolg van het uitgebreide artikel over Quartier Bleu (lees hier deel 1). 

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

16-01-2020 Via be.exemplary beloont Brussel elk jaar innovatieve bouw- en renovatieprojecten die positief bijdragen aan het leven in de hoofdstad op volgende vlakken: het bevorderen van een kwaliteitsvolle architectuur en stedenbouw, het stimuleren van de sociale draagkracht, het aangaan van uitdagingen rond het leefmilieu en het toepassen van principes van de kringloopeconomie. Dit jaar vielen zestien projecten in de prijzen, zeven meer dan vorig jaar.

Kandidaten gezocht voor ontwerppool Blue Gate Antwerp

Kandidaten gezocht voor ontwerppool Blue Gate Antwerp

07-08-2019 Blue Gate Antwerp is het nieuwe eco-effectief watergebonden bedrijventerrein ten zuiden van Antwerpen. Ter realisatie van de gebouwen binnen het opdrachtgebied werd de publieke private vennootschap Blue Gate Antwerp Building NV opgericht. De stadsbouwmeester gaat nu samen met partners Bopro Sustainable Investments, AG VESPA en PMV op zoek naar ontwerpers die zullen instaan voor de architectuuropdrachten ter realisatie van de gebouwen binnen het opdrachtgebied.

Symposium rond nieuw boek Filip Canfyn over ruimte, energie en mobiliteit

Symposium rond nieuw boek Filip Canfyn over ruimte, energie en mobiliteit

12-03-2019 Filip Canfyn, de huiscolumnist van architectura.be, heeft een nieuw boek uit, getiteld ‘Waarom ruimte, energie en mobiliteit problemen zullen blijven. Verkavelingsland, vermiddenklassing, populiberalisme’. Naar aanleiding van de publicatie organiseert uitgever Gompel&Svacina een middagsymposium rond deze problematiek op woensdag 24 april in De Stroming in Antwerpen. Filip Canfyn zal er zijn visie toelichten en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck maakt de link met het actuele klimaatdebat en de zogenaamde groene hesjes.  

45 resultaten gevonden