Doorzoek volledige site
Dossier

Ventilatie

Zehnder lanceert uiterst compacte en flexibele ventilatie-unit

Zehnder lanceert uiterst compacte en flexibele ventilatie-unit

18-01-2022 Onder het motto less is more pakt Zehnder in het nieuwe jaar uit met de ComfoAir Flex, een compacte balansventilatie-unit voor het plafond met een capaciteit van 250 of 350 m³/h (200Pa). Met zijn minimale afmetingen is deze unit een ideale oplossing voor kleine tot middelgrote appartementen of woningen. “Dit in combinatie met een hoge mate van flexibiliteit dankzij onder meer de vereenvoudigde inregeling, een hoog rendement én een nauwkeurige Flow Control maken van de ComfoAir Flex dé nieuwe referentie onder de plafondventilatie-units”, aldus Wim Van der Borght, productmanager bij Zehnder.

Hoe werken rookextracties?

Hoe werken rookextracties?

16-12-2021 Een rookextractie is een systeem dat gebruik maakt van een ventilator die negatieve druk gebruikt om dampen en stofdeeltjes naar een ingeperkt filtersysteem te trekken. Dit proces verwijdert gevaarlijke deeltjes uit de lucht. Veel industrieën en processen, zoals lassen, schuren, slijpen, spuiten en processen waarbij uitlaatgassen betrokken zijn, hebben deze vorm van afzuiging nodig om mensen, machines en natuurlijk het milieu dat we allemaal delen te beschermen.

7 redenen voor een ventilatiesysteem D met warmtewiel

7 redenen voor een ventilatiesysteem D met warmtewiel

09-12-2021 Het principe van ventilatie met warmteterugwinning is al lange tijd in opmars. Het behoud van energie uit de woning en de bijhorende winst bij EPB zijn de drijfveren voor deze keuze. Steeds vaker speelt het maximale comfort de belangrijke rol. Vooral in koudere en warmere maanden worden hogere eisen gesteld aan het comfort van het ventilatiesysteem. Zoals bijvoorbeeld het ongemak van droge binnenlucht en deze van oververhitte ruimtes. Hierbij wordt ventilatie vaak met de vinger gewezen.

GEZE IQ box Safety: TÜV-gecertificeerde beveiliging voor elektrisch bedienbare ramen

GEZE IQ box Safety: TÜV-gecertificeerde beveiliging voor elektrisch bedienbare ramen

25-11-2021 Natuurlijke ventilatiesystemen met door motor aangestuurde ramen zorgen voor een gezond binnenklimaat en zijn ook een economisch aantrekkelijk alternatief voor mechanische ventilatiesystemen wat betreft luchthygiëne binnenshuis. Elektrisch bedienbare ramen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de gebouwautomatisering en vergemakkelijken functionele ventilatiescenario’s. Op deze manier zijn ze steeds meer bestemd voor gebruikers van gebouwen. De beveiliging van deze ramen is daarom een aanvullende factor in de planning en het ontwerp. Met de IQ box Safety introduceert GEZE een TÜV-geteste oplossing voor de sluitkantbeveiliging van elektrisch bedienbare ramen tot beschermingsklasse 4.

Gezond binnenklimaat voor residentie Clarenhof

Gezond binnenklimaat voor residentie Clarenhof

05-11-2021 In hartje Nieuwpoort treffen we het oude klooster aan van de orde van Clarissen. Het historische complex werd grondig onder handen genomen en biedt vandaag onderdak aan maar liefst 110 assistentiewoningen. SheCi.be architecten en studiebureau Schoonackers namen het ontwerp voor hun rekening. Historische elementen in combinatie met hedendaagse installatietechnieken typeren de architectuur. Zo kozen ze voor warmtepompen, PV-panelen en het energiezuinige ventilatiesysteem DUCO Focus System.

Comfort en gezondheid voorop in het kantoor van de toekomst

Comfort en gezondheid voorop in het kantoor van de toekomst

24-08-2021 Werken in de best mogelijke omstandigheden houdt werknemers aandachtig, fris en productief: gezonde binnenlucht, een aangename temperatuur en geen vervelende reflecties op je scherm … het draagt er allemaal toe bij. En telkens kan je daarvoor terecht bij Renson. ‘Creating Healthy Spaces’ is niet voor niets de baseline van deze specialist in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’. En dat geldt net zozeer voor kantoren, waarvoor duurzame technieken en natuurlijke oplossingen de weg vooruit zijn.

255 resultaten gevonden