Doorzoek volledige site
Dossier

Ventilatie

De circulaire economie in de bouw, ook toepasbaar op speciale technieken!

De circulaire economie in de bouw, ook toepasbaar op speciale technieken!

22-09-2020 Hoewel de circulaire principes stilaan gemeengoed zijn in het bouwwezen, moeten we vaststellen dat haast alle aandacht uitgaat naar hergebruik van materialen. Dit terwijl ontwerpers en bouwheren er wel degelijk baat bij hebben om die circulaire principes ook toe te passen op technieken en installaties. Leefmilieu Brussel organiseert op 16 oktober een seminarie om hen hier meer uitleg over te verschaffen en de vele mogelijkheden te schetsen.

Topexperts over optimalisatie zomercomfort in live en virtuele Pixii studiedag

Topexperts over optimalisatie zomercomfort in live en virtuele Pixii studiedag

21-09-2020 Zomer na zomer voelen we hoe ons klimaat extremer wordt met hittegolven, toenemende droogte en hittestress. Hoe kunnen we gebouwen toekomstbestendig beschermen tegen deze hitte? Wat doen we met procedures en regelgeving die onvoldoende afgestemd zijn op het creëren van zomercomfort? Op de Expert day Zomercomfort van Pixii (in samenwerking met koepelorganisatie Verozo) op donderdag 8 oktober 2020 laten specialisten uit diverse disciplines je kennismaken met innovatieve praktijken en de nieuwste inzichten uit de onderzoekswereld. Handig: je kan de studiedag live en virtueel volgen.

Een gezond klaslokaal dankzij goede ventilatie

Een gezond klaslokaal dankzij goede ventilatie

09-09-2020 Ventilatie beperkt de kans op overdracht van het Coronavirus aanzienlijk. Daarom gaat Ventilair Group samen met scholen de strijd aan met het Coronavirus. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts stelde richtlijnen op over verluchting en ventilatie in het klaslokaal. Natuurlijke ventilatie waarbij af en toe een raam opengezet wordt heeft weinig zin. Na een halfuur in een gesloten klaslokaal zonder ventilatie stijgt de CO2-concentratie enorm. Dat betekent dat het virus meer kans heeft om zich te verspreiden wanneer er virusdeeltjes aanwezig zijn in de ruimte. Om deze reden voert Ventilair Group een nationale campagne om de luchtkwaliteit in klaslokalen aan te pakken met oplossingen op de korte of lange termijn.

TECHNISCHE INFO. Innovatieve ventilatiesystemen voor renovaties

TECHNISCHE INFO. Innovatieve ventilatiesystemen voor renovaties

18-08-2020 Bij een renovatie is het niet altijd eenvoudig om een ventilatiesysteem te installeren dat conform is aan de norm NBN D 50-001. Vermits de meeste bestaande woningen niet over een dergelijk ventilatiesysteem beschikken, is de binnenluchtkwaliteit er vaak ontoereikend. In het kader van het Prio-Climat-project werden er enkele innovatieve en makkelijker te installeren systemen geïdentificeerd. Deze zullen weldra getest worden in een aantal sociale woningen. Lees er meer over in dit artikel uit WTCB-Contact 2020/4.

‘Het ideale ventilatiesysteem is niet meer zo ver weg van de werkelijkheid’

‘Het ideale ventilatiesysteem is niet meer zo ver weg van de werkelijkheid’

18-08-2020 Andy Camps is als eigenaar van luchtwinkel.be, Tri-Cam BVBA, en als lesgever aan de PXL Hogeschool de geschikte persoon om een blik te werpen op opportuniteiten en uitdagingen inzake ventilatie. Vraaggestuurde ventilatie zit in de lift, in zonesystemen zit toekomstmuziek, en de evoluties gaan de goede richting uit. ‘Een ideaal ventilatiesysteem merk je niet, voel je niet en hoor je niet’, aldus Camps.

220 resultaten gevonden