Doorzoek volledige site
Dossier

Ventilatie

Gezond en comfortabel binnenklimaat boven in Ursulinenhof

Gezond en comfortabel binnenklimaat boven in Ursulinenhof

26-03-2021 Waar de vroegere Ursulinenschool in hartje Hasselt prominent deel uitmaakte van het stadscentrum, is dat nu de beurt aan een in het oog springend nieuwbouwproject. De centrale speelplaats van toen maakte plaats voor een ‘binnenstraat’ die overgaat in een openbare ruimte. Daarrond: maar liefst 104 assistentiewoningen met bijbehorende faciliteiten. Met een slim ventilatiesysteem per appartement én buitenzonwering draagt Renson er bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De troeven van spotventilatie in nieuwbouw of (deel)renovaties: Itho Daalderop lanceert nieuw gamma S-Pure

De troeven van spotventilatie in nieuwbouw of (deel)renovaties: Itho Daalderop lanceert nieuw gamma S-Pure

24-03-2021 Met een gloednieuwe aanvulling van zijn gamma aan spotventilatoren biedt Itho Daalderop binnenkort een duurzame en budgetvriendelijke ventilatieoplossing. Deze kunnen een belangrijke rol spelen in het creëren van een comfortabel binnenklimaat, en dit voor alle soorten projecten. De units zijn EPB-conform en verkrijgbaar in verschillende versies, afhankelijk van de noden van de gebruiker.

Ventileren in klaslokalen en kantoorruimtes

Ventileren in klaslokalen en kantoorruimtes

24-02-2021 Gecontroleerde natuurlijke ventilatie (GNV) vermindert het risico op infectie door aerosols. Frisse lucht bevordert bovendien het concentratievermogen en zorgt voor een veilige atmosfeer om in te leren. Daarbij wordt met wijd geopende ramen verbruikte lucht vervangen door verse lucht van buiten en worden aerosols efficiënt afgevoerd. Een geautomatiseerde ventilatie-oplossing van D+H zorgt binnen vrij instelbare tijdsintervallen (begin, duur) of bij overschrijding van een vastgelegde CO2-waarde voor verse lucht. Indien gewenst is een handmatige aansturing van het openen van de ramen steeds mogelijk. Daarmee voldoet de oplossing van D+H aan de belangrijkste aanbevelingen van het Duitse ministerie van onderwijs en milieu.

 Energiebesparend en zonaal ventileren aan de hand van VAV-kleppen

Energiebesparend en zonaal ventileren aan de hand van VAV-kleppen

04-02-2021  Ventilair Group lanceert de VAV-kleppen van Komfovent, voorheen enkel gekend voor de luchtgroepen. VAV staat voor Variable Air Volume of variabel luchtvolume. Ventileren in zones en op basis van vraag wordt zo mogelijk en voorkomt overtollig energieverbruik. VAV-kleppen verhinderen dat er de hele dag door maximaal geventileerd wordt en dus energie verloren gaat. De kleppen kunnen aangestuurd worden op basis van het aantal aanwezigen, Co2, licht, aan de hand van een ruimtecontroller, …

Zorgeloos ventileren dankzij een spoelzone

Zorgeloos ventileren dankzij een spoelzone

03-02-2021 Sinds het coronavirus pakweg een jaar geleden zijn intrede deed in ons land is ventilatie meer dan ooit een hot topic. Inmiddels is het duidelijk: ventileren is een must, ook als er niemand aanwezig is in de ruimte. Mechanische ventilatie is aangewezen, zeker als koude buitentemperaturen het onmogelijk maken om continu het raam open te zetten. Daarbij is het ook belangrijk dat er, bij een systeem met warmtewiel, gebruik wordt gemaakt van een spoelzone. Dit om te vermijden dat aerosolen of virusdeeltjes in de verse luchtstroom terechtkomen.

234 resultaten gevonden