Doorzoek volledige site
Dossier

Ventilatie

De cruciale rol van ventilatie in een gezonde leeromgeving

De cruciale rol van ventilatie in een gezonde leeromgeving

10-12-2020 Om zich ten volle te kunnen ontwikkelen, hebben kinderen een kwaliteitsvolle, gezonde en veilige leeromgeving nodig. Onvoldoende kwaliteit van de binnenlucht kan immers leiden tot sufheid, concentratieproblemen, hoesten, niezen, hoofdpijn en tal van andere klachten. Een ideale balans tussen temperatuur, ventilatie en verlichting is essentieel om het leervermogen en de prestaties te optimaliseren en ziekteverzuim te minimaliseren.

Renson 411 ventilatierooster viert 50ste verjaardag met upgrade

Renson 411 ventilatierooster viert 50ste verjaardag met upgrade

01-12-2020 Hoewel Renson als internationale trendsetter in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ intussen op heel wat meer domeinen actief is, blinkt het nog steeds uit in waar dit Belgische familiebedrijf 50 jaar geleden voor het eerst mee op de proppen kwam: ventilatieroosters. Naar aanleiding van die verjaardag pakt Renson dan ook uit met een upgrade van het eerste rooster dat het ooit produceerde, en dat intussen nog steeds zijn nut bewijst.

Ventilair streeft naar gezonde werkvloeren met ventilatieoplossingen op maat

Ventilair streeft naar gezonde werkvloeren met ventilatieoplossingen op maat

02-11-2020 Ramen openen om de lucht te verversen op de werkplek is tijdens de koude wintermaanden geen optie. Wil je toch verse lucht aanvoeren? Dan moet je in de richting van een ventilatiesysteem denken. Door een goed binnenklimaat voelen werknemers zich beter en zullen ze beter presteren. Bovendien draagt een goed onderhouden en afgesteld ventilatiesysteem bij aan een werkomgeving die coronaproof is. Bij ventilatiespecialist Ventilair Group begeleiden ze werkgevers, architecten, ingenieurs en installateurs richting een optimaal werkvloerklimaat bij Belgische bedrijven.

De circulaire economie in de bouw, ook toepasbaar op speciale technieken!

De circulaire economie in de bouw, ook toepasbaar op speciale technieken!

22-09-2020 Hoewel de circulaire principes stilaan gemeengoed zijn in het bouwwezen, moeten we vaststellen dat haast alle aandacht uitgaat naar hergebruik van materialen. Dit terwijl ontwerpers en bouwheren er wel degelijk baat bij hebben om die circulaire principes ook toe te passen op technieken en installaties. Leefmilieu Brussel organiseert op 16 oktober een seminarie om hen hier meer uitleg over te verschaffen en de vele mogelijkheden te schetsen.

Topexperts over optimalisatie zomercomfort in live en virtuele Pixii studiedag

Topexperts over optimalisatie zomercomfort in live en virtuele Pixii studiedag

21-09-2020 Zomer na zomer voelen we hoe ons klimaat extremer wordt met hittegolven, toenemende droogte en hittestress. Hoe kunnen we gebouwen toekomstbestendig beschermen tegen deze hitte? Wat doen we met procedures en regelgeving die onvoldoende afgestemd zijn op het creëren van zomercomfort? Op de Expert day Zomercomfort van Pixii (in samenwerking met koepelorganisatie Verozo) op donderdag 8 oktober 2020 laten specialisten uit diverse disciplines je kennismaken met innovatieve praktijken en de nieuwste inzichten uit de onderzoekswereld. Handig: je kan de studiedag live en virtueel volgen.

Een gezond klaslokaal dankzij goede ventilatie

Een gezond klaslokaal dankzij goede ventilatie

09-09-2020 Ventilatie beperkt de kans op overdracht van het Coronavirus aanzienlijk. Daarom gaat Ventilair Group samen met scholen de strijd aan met het Coronavirus. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts stelde richtlijnen op over verluchting en ventilatie in het klaslokaal. Natuurlijke ventilatie waarbij af en toe een raam opengezet wordt heeft weinig zin. Na een halfuur in een gesloten klaslokaal zonder ventilatie stijgt de CO2-concentratie enorm. Dat betekent dat het virus meer kans heeft om zich te verspreiden wanneer er virusdeeltjes aanwezig zijn in de ruimte. Om deze reden voert Ventilair Group een nationale campagne om de luchtkwaliteit in klaslokalen aan te pakken met oplossingen op de korte of lange termijn.

225 resultaten gevonden