Doorzoek volledige site
Dossier

Verlichting

Slimme en duurzame verlichting op zonne-energie

Slimme en duurzame verlichting op zonne-energie

17-09-2020 Langs de Mandel in Roeselare ligt een pad dat heel populair is bij fietsers, wandelaars en mensen die naar het aangrenzende sportcentrum gaan. De stad Roeselare en de provincie West-Vlaanderen besloten om de verouderde verlichting van het wandel- en fietspad te vervangen. De verlichting was er nog een van de oude generatie. Het verbruikte enorm veel energie en zorgde voor een hoge CO2-uitstoot. Het stads- en provinciebestuur besloot daarom om het te vervangen door dynamische LED-verlichting op zonne-energie. Hun vraag: verlichting met energiezuinige ledarmaturen voorzien van een detectiesysteem dat de verlichting alleen laat branden als het nodig is en tegelijk de veiligheid van de gebruikers garandeert.

Met innovatieve technologieën een slimme stad bouwen

Met innovatieve technologieën een slimme stad bouwen

13-05-2020 Antwerpen besliste om samen met Imec en haar inwoners een Slimme Zone uit te bouwen in de levendige wijk Sint-Andries. Het doel: testen en evalueren hoe technologie de stad aangenamer, veiliger en duurzamer kan maken. De geteste innovaties kunnen later in de hele stad worden gebruikt. Deze experimentele zone van de stad van morgen bestaat uit een tiental projecten zoals het beheer van digitale schermen en verkeerslichten en ... openbare verlichting.

Schréder introduceert Circle Light Label voor een meer circulaire economie en een duurzame stedelijke omgeving

Schréder introduceert Circle Light Label voor een meer circulaire economie en een duurzame stedelijke omgeving

29-04-2020 Aangezien steden als gevolg van verstedelijking en klimaatverandering voor grote uitdagingen staan, moeten zij duurzame stedelijke omgevingen bevorderen. Schréder heeft zich altijd gericht op het ontwikkelen van verlichtingsoplossingen die landschappen behouden en verbeteren. De firma maakt altijd gebruik van de nieuwste technologie, om de manier waarop zijn producten worden ontworpen, geproduceerd en geconsumeerd te verbeteren.

281 resultaten gevonden