Doorzoek volledige site
Dossier

Verwarming en koeling

‘Lokale overheden spelen belangrijke rol in decarbonisatie’

‘Lokale overheden spelen belangrijke rol in decarbonisatie’

21-09-2020 Onder de titel ‘Expert talk: van fossiel naar groene warmte’ publiceerde onderzoeksinstelling EnergyVille (een onderzoekssamenwerking tussen KU Leuven, VITO, imec en UHasselt) vorig jaar een uiterst boeiend werkstuk, dat dienst kan doen als referentie voor iedereen die meer wil weten over wat wellicht de belangrijkste uitdaging van de verwarmingssector is. Installatie & Bouw sprak met de drie auteurs van de tekst: Nele Renders, Ann Wouters en Pieter Vingerhoets (EnergyVille/VITO).

Topexperts over optimalisatie zomercomfort in live en virtuele Pixii studiedag

Topexperts over optimalisatie zomercomfort in live en virtuele Pixii studiedag

21-09-2020 Zomer na zomer voelen we hoe ons klimaat extremer wordt met hittegolven, toenemende droogte en hittestress. Hoe kunnen we gebouwen toekomstbestendig beschermen tegen deze hitte? Wat doen we met procedures en regelgeving die onvoldoende afgestemd zijn op het creëren van zomercomfort? Op de Expert day Zomercomfort van Pixii (in samenwerking met koepelorganisatie Verozo) op donderdag 8 oktober 2020 laten specialisten uit diverse disciplines je kennismaken met innovatieve praktijken en de nieuwste inzichten uit de onderzoekswereld. Handig: je kan de studiedag live en virtueel volgen.

Slimme kamerthermostaat zorgt voor duurzaam comfort

Slimme kamerthermostaat zorgt voor duurzaam comfort

14-09-2020 Een duurzaam en comfortabel binnenklimaat: we willen het allemaal, maar welk antwoord voorzien we op een gebrek aan motivatie of kennis bij de eindgebruiker? Met de Spider-kamerthermostaat biedt Itho Daalderop een antwoord op die vraag: door het systeem zelf verantwoordelijk te stellen. “Door op een onbewuste manier en zonder comfortverlies bij te dragen aan een beter klimaat, wordt met minimale inspanning een duurzaam resultaat mogelijk. Een win-winsituatie voor klimaat, consument en installateur.”

Het belang van clean air: voor, tijdens en na corona

Het belang van clean air: voor, tijdens en na corona

09-09-2020 In tijden waarin COVID-19 de wereld in een houdgreep heeft, worden we ons allemaal meer bewust van het belang van optimale luchtkwaliteit. Nog nooit hebben onderwerpen zoals hygiëne en ‘clean air’ zo hoog op de agenda gestaan. Nog een reden waarom koelplafonds aan populariteit winnen. Het Belgisch familiebedrijf Interalu is specialist inzake koelplafonds en deelt hun productkennis en expertise graag met de markt:  “Doordat klimaatplafonds koelen en verwarmen zonder luchtverplaatsing, verspreiden ze geen stof of bacteriën door een gebouw, een erg actueel thema in deze tijden”, vertelt Carlo Miers, commercial director bij Interalu. 

Koeling wint aan belang: ‘Nieuwe gebouwen zijn ontworpen voor de winter’

Koeling wint aan belang: ‘Nieuwe gebouwen zijn ontworpen voor de winter’

18-08-2020 De statistieken liegen niet: vroeger kende ons land gemiddeld één hittegolf om de vier jaar, nu stevenen we af op minstens één hittegolf per jaar. In 2019 waren het er zelfs drie. Dat betekent dat er ook op een heel andere manier naar binnenklimaat gekeken wordt. Oververhitting is in steeds meer woningen een groot probleem. Hoe kijken de experts, die zich virtueel rond de tafel zetten om allerhande thema’s rond binnenklimaat te bespreken, naar het belang van koeling?

131 resultaten gevonden