Doorzoek volledige site
Dossier

Verwarming en koeling

Belgen lopen warm voor elektrische designradiatoren

Belgen lopen warm voor elektrische designradiatoren

01-12-2020 Elektrische radiatoren doen het goed. Niet verwonderlijk, want elektrisch verwarmen is vandaag geëvolueerd naar een energie-efficiënte, gebruiksvriendelijke en duurzame oplossing, zeker in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen. Als marktleider in designradiatoren zet Vasco sterk in op de trend van elektrische verwarming. En dat vertaalt zich in een breed assortiment innovatieve oplossingen, zelfs wifi-gestuurd, voor een ideaal binnenklimaat.

Topexperts over optimalisatie zomercomfort in live en virtuele Pixii studiedag

Topexperts over optimalisatie zomercomfort in live en virtuele Pixii studiedag

21-09-2020 Zomer na zomer voelen we hoe ons klimaat extremer wordt met hittegolven, toenemende droogte en hittestress. Hoe kunnen we gebouwen toekomstbestendig beschermen tegen deze hitte? Wat doen we met procedures en regelgeving die onvoldoende afgestemd zijn op het creëren van zomercomfort? Op de Expert day Zomercomfort van Pixii (in samenwerking met koepelorganisatie Verozo) op donderdag 8 oktober 2020 laten specialisten uit diverse disciplines je kennismaken met innovatieve praktijken en de nieuwste inzichten uit de onderzoekswereld. Handig: je kan de studiedag live en virtueel volgen.

‘Lokale overheden spelen belangrijke rol in decarbonisatie’

‘Lokale overheden spelen belangrijke rol in decarbonisatie’

21-09-2020 Onder de titel ‘Expert talk: van fossiel naar groene warmte’ publiceerde onderzoeksinstelling EnergyVille (een onderzoekssamenwerking tussen KU Leuven, VITO, imec en UHasselt) vorig jaar een uiterst boeiend werkstuk, dat dienst kan doen als referentie voor iedereen die meer wil weten over wat wellicht de belangrijkste uitdaging van de verwarmingssector is. Installatie & Bouw sprak met de drie auteurs van de tekst: Nele Renders, Ann Wouters en Pieter Vingerhoets (EnergyVille/VITO).

138 resultaten gevonden