Doorzoek volledige site
Dossier

Visualisaties, renderings & maquettes

Nieuwe technologieën houden helft Belgische bouwprofessionals wakker

Nieuwe technologieën houden helft Belgische bouwprofessionals wakker

12-09-2019 Nieuwe technologieën staan bij de helft van de Belgische bouwprofessionals in de top drie van interessante trends. Dat blijkt uit een onderzoek van Batimat, uitgevoerd door iVox. Naar aanleiding van de zestigste editie van het internationale salon voor bouw en architectuur zocht Batimat uit wat bouwprofessionals – van projectontwikkelaars en architecten tot en met aannemers - bezighoudt. Ze blijken in de maag te zitten met drie grote thema’s: ‘nieuwe technologieën’, ‘duurzaamheid en energie’ en ‘veiligheid op werk’. Thema’s die dit jaar ook centraal staan op Batimat, dat plaatsvindt van 4 tot en met 8 november 2019 in Parijs.

Kantoren, magazijnen en showrooms altijd en overal virtueel bij de hand dankzij Scanbie

Kantoren, magazijnen en showrooms altijd en overal virtueel bij de hand dankzij Scanbie

16-05-2019 An Meersman en Bart Vansteelandt, het dynamische duo achter Scanbie in Kapellen, ontwikkelden hun eigen software om gebouwen en producten in detail te virtualiseren. Verschillende technologieën worden gebundeld om bestaande architectuur en voorwerpen te digitaliseren. Het resultaat hiervan is beschikbaar via een heel toegankelijk digitaal platform. Zo heb je die gebouwen en producten virtueel altijd en overal bij de hand: via smartphone, tablet of laptop. Vooral voor kantoren, magazijnen en showrooms biedt dit heel wat interessante mogelijkheden zowel voor projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders, bouwbedrijven, retailers als onderaannemers.

VG-Designs brengt de toekomst (waarheidsgetrouw) in beeld

VG-Designs brengt de toekomst (waarheidsgetrouw) in beeld

14-06-2018 Architectuur en projectontwikkeling zonder 3D-visualisatie is niet meer van deze tijd. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. Een ontwerp kan “bezichtigd” worden nog voor het gebouwd is, en potentiële kopers dromen weg bij de schitterende 3D visualisaties van hun nieuwe woonomgeving. Ze wanen zich reeds in hun toekomstige werkelijkheid.  Een prachtig marketing instrument. VG-Designs, gespecialiseerd in visualisaties, is er voor de architect, de projectontwikkelaar en hun klanten.

Cr3do bouwt eerste interactieve smartmaquette voor Bouwbedrijf Dethier

Cr3do bouwt eerste interactieve smartmaquette voor Bouwbedrijf Dethier

14-06-2018 In Zonhoven heeft Bouwbedrijf Dethier de eerste interactieve maquette van Cr3do voorgesteld. De maquette is een tool om potentiële klanten meer inzicht te geven in het project Egge Park, een nieuwbouw project in Zonhoven met 73 wooneenheden verspreid over 5 gebouwen. Met deze ontwikkeling wil Cr3do de kloof overbruggen tussen traditionele maquettes enerzijds en interactieve belevenissen zoals Virtual Reality anderzijds.

Studio Abstract bouwt maquettes op maat

Studio Abstract bouwt maquettes op maat

13-06-2018 Projectontwikkelaar Vossemeren Development wil eind dit jaar starten met de bouw van een nieuw kantoor- en hotelcomplex aan de afslag van de autosnelweg in Menen. Om de grote plannen levendiger te maken werd het project in een maquette gegoten. Studio Abstract uit Genk realiseerde de maquette, die in maart te zien was op de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes. “De goeie samenwerking tussen alle actoren heeft tot een mooi resultaat geleid”, vertel Philippe Jacques van Studio Abstract.

21 resultaten gevonden