Doorzoek volledige site
Dossier

Wandafwerking

Sensi van Casa dolce casa: de tactiele sensatie van keramische tegels door Matteo Thun

Sensi van Casa dolce casa: de tactiele sensatie van keramische tegels door Matteo Thun

08-07-2021 Florim, de Italiaanse keramische tegelproducent gekend van gevestigde merken zoals Floor Gres en Rex, heeft zopas een nieuwe reeks op de markt gebracht. Het gamma Casa dolce casa is uitgebreid met de reeks Sensi, ontworpen door de Italiaanse designer Matteo Thun. De natuurlijke kleuren en tactiele sensatie van Sensi herinneren aan de kracht van de natuur. “De essentie van deze tegels is hun zachte puurheid”, zegt Dominiek Verstraete van Gavra, de groothandel in keramische tegels uit Geel en verdeler van de Florim-merken.

Beddeleem drukt stempel op Iris Tower (Sint-Joost-ten-Node)

Beddeleem drukt stempel op Iris Tower (Sint-Joost-ten-Node)

21-06-2021 In opdracht van Ghelamco heeft Beddeleem de inrichtingswerken verzorgd van de Iris Tower, de nieuwe hoofdzetel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan het Sint Lazarusplein in Brussel. Iris Tower is de nieuwe naam van de voormalige Silver Tower. Het elegante kantorencomplex biedt nu plaats aan 2000 ambtenaren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel en de dienst Fiscaliteit. Met zijn 137 meter is de toren een van de hoogste gebouwen van Brussel en bepaalt hij mee de skyline van de hoofdstad.

Knauf in MontLégia: discreet aanwezig, maar toch essentieel

Knauf in MontLégia: discreet aanwezig, maar toch essentieel

26-10-2020 In de lente van 2020 opende het gloednieuwe MontLégia-ziekenhuis (deel van de CHC-groep) in Luik zijn deuren. Het imposante complex verrees op een voormalige industriële site die hoog boven de stad uittorent en telt maar liefst achthonderd bedden. Knauf leverde verschillende hoogkwalitatieve producten, die een verhoogde brandweerstand koppelen aan stootvastheid, akoestische isolatie en resistentie tegen x-stralen – stuk voor stuk onmisbare kwaliteiten voor een performante ziekenhuisomgeving.  

Caparol introduceert een breed inzetbare muurverf met iets extra

Caparol introduceert een breed inzetbare muurverf met iets extra

29-06-2020 Naast de CapaTex Mat introducteert Caparol nu een matte binnenmuurverf die iets extra’s te bieden heeft. CapaTex Mat S1+ heeft zowel schrobklasse 1 als dekkingsklasse 1. Deze optelsom biedt heel wat mogelijkheden. Schrob- en dekkingsklasse zijn voor zowel opdrachtgever als vakman van groot belang. De schilder kan dankzij deze nieuwe CapaTex Mat S1+ projecten efficiënt uitvoeren, zonder concessies te doen aan de kwaliteitseisen die de opdrachtgever stelt.

UMons: sfeervolle sereniteit dankzij smaakvolle reconversie

UMons: sfeervolle sereniteit dankzij smaakvolle reconversie

22-11-2019 Aan de Universiteit van Bergen krijgt de start van het nieuwe academiejaar een extra dimensie via de inhuldiging van een project dat in meerdere opzichten uitzonderlijk is: de renovatie van het oude klooster en de kapel van de Visitandines, die omgetoverd zijn tot een bibliotheek en een tentoonstellingsruimte. Een omvangrijke werf met de meest moderne materialen en technieken, die met het grootste respect voor het waardevolle erfgoed zijn toegepast. Er is veel aandacht besteed aan de akoestiek en de esthetiek van het geheel om studenten en bezoekers de sereniteit te bieden die dergelijke gebouwen doorgaans uitstralen. De betrokken architecten en aannemers mobiliseerden al hun knowhow om een afwerking te realiseren die haast volledig uit Knauf-producten bestaat.  

Nieuwbouwappartementen afgewerkt met dunpleister zonder weerga

Nieuwbouwappartementen afgewerkt met dunpleister zonder weerga

24-06-2019 In Rumst werd kort geleden de residentie Rhino opgeleverd, een eigentijds complex bestaande uit twaalf nieuwbouwappartementen en twee handelsruimtes. Voor de afwerking maakte de bezetter gebruik van de nieuwste generatie dunpleister van Knauf, Silko 36. “Bovenop een performante luchtdichtheid en een snelle droogtijd heeft het natuurlijk product nog tal van andere troeven, voor klant én ons, waardoor het zijn gelijke niet kent”, klinkt het bij de bezetter.

64 resultaten gevonden