Doorzoek volledige site
Dossier

Warmtepomp

Stiebel Eltron wint German Brand Award

Stiebel Eltron wint German Brand Award

02-07-2021 Met de German Brand Award in de categorie "Excellent Brand" Heating and Bathroom en een "Special Mention" in de categorie "Excellent Brands - Corporate Brand of the Year" ontvangt de Duitse fabrikant van huistechniek Stiebel Eltron een onderscheiding voor zijn uitstekende merkwerk. "Dit is een uitstekende feedback op ons werk," zegt Claus Kroll-Schlüter, Group Marketing Director van Stiebel Eltron. "Gezien de evolutie van ons merk, die wij de laatste maanden stap voor stap hebben doorgevoerd, is dit een bevestiging van de sterke affiniteit van ons merkimago."

Grote aandacht voor duurzaamheid in nieuw schoolgebouw PXL-MAD

Grote aandacht voor duurzaamheid in nieuw schoolgebouw PXL-MAD

03-06-2021 Het nieuwe schoolgebouw van PXL-MAD is niet alleen een architecturaal hoogstandje,  ook op vlak van duurzaamheid werd de lat hoog gelegd in de Hasseltse kunstenschool. Voor de implementatie van al die duurzame technieken kon a2o-architecten rekenen op de hulp van boydens engineering. In de derde aflevering van onze architectura.be podcast lieten Wim Dieltjens van boydens  engineering en Wout Sorgeloos van a2o-architecten hun licht schijnen op de duurzame aspecten van de gloednieuwe kunstenschool aan de Elfde Liniestraat.

‘Groene taxshift noodzakelijk voor de doorbraak van de warmtepomp’

‘Groene taxshift noodzakelijk voor de doorbraak van de warmtepomp’

03-07-2019 Het Warmtepomp Platform is de sectorvereniging voor warmtepompen in Vlaanderen. Als technologieplatform van de Organisatie Duurzame Energie (ODE) verenigt het Platform de gespecialiseerde warmtepompproducenten, groothandels, projectontwikkelaars, studiebureaus en investeerders uit de warmtepompsector in Vlaanderen. Dé uitgelezen partij om enkele pertinente vragen over warmtepompen voor te leggen. We voelen daarom Jozefien Vanbecelaere van het Warmtepomp Platform aan de tand.

Kantoorgebouw Infinity is uithangbord van duurzame oplossingen

Kantoorgebouw Infinity is uithangbord van duurzame oplossingen

12-04-2019 In Bilzen is zopas Infinity ingehuldigd, het nieuwe kantoorgebouw van Encon. Als specialist in duurzame energieoplossingen voor industriële bedrijven, wil Encon met zijn kantoor een voorbeeldfunctie vervullen. Het gebouw is een uithangbord van duurzame oplossingen geworden. Dankzij de doorgedreven energiebesparingen, on-site productie van hernieuwbare energie en de combinatie van een BREEAM (Outstanding)- én een LEED (Gold)-certificering, is het één van de duurzaamste kantoorgebouwen van Europa. Het architecturale ontwerp is van de hand van MaMu Architects.

Limburgse thuisbasis van Willemen in recordtempo gerealiseerd

Limburgse thuisbasis van Willemen in recordtempo gerealiseerd

11-03-2019 Met de nieuwbouw van de Limburgse zetel in Hasselt zijn de integratie van het voormalige Kumpen in Willemen Groep en de oprichting van Willemen Construct en Willemen Infra definitief beklonken. De betrokken aannemers schakelden meteen naar de hoogste versnelling en wisten het complex na amper acht maanden kant-en-klaar op te leveren. Een unieke prestatie die onder meer te danken is aan de uitstekende projectvoorbereiding, de prima samenwerking tussen alle uitvoerende partijen en de doorgedreven toepassing van Lean en BIM.

73 resultaten gevonden