Doorzoek volledige site
Dossier

Waterbehandeling

Deschacht realiseert eerste bufferbekken met BIM in Wallonië

Deschacht realiseert eerste bufferbekken met BIM in Wallonië

05-11-2020 In opdracht van New Mecco legt algemeen aannemer Maurice Wanty nv deze dagen de laatste hand aan de bouw van een rotonde en een winkelcentrum langs de N5 in Gosselies. De verplichte realisatie van een 855 m³ groot bufferbekken moet ervoor zorgen dat het regenwater op de daken en de rest van de site op een efficiënte manier gebufferd wordt. Wanty deed hiervoor een beroep op de expertise van Deschacht, dat voor een combinatie van Variobox- en Controlbox-kratten met een honingraatstructuur opteerde. Een moderne en efficiënte oplossing die bovendien goed is voor een primeur, want het is het eerste bufferbekken in Wallonië dat gerealiseerd is met de BIM bibliotheek van Deschacht.

Jean Berlamont (voorzitter adviesraad ecobeton): “Innovatie in waterbeheer is cruciaal voor onze toekomst”

Jean Berlamont (voorzitter adviesraad ecobeton): “Innovatie in waterbeheer is cruciaal voor onze toekomst”

03-09-2020 "Innovatie in waterbeheer is cruciaal voor de toekomst van eenieder." Dat zegt de internationaal vermaarde waterexpert em. prof. ir. Jean Berlamont, werkzaam aan de KULeuven en tevens voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van ecobeton water technologies. Berlamont kreeg onlangs nog de hoog aangeschreven William Dunbar Medal, die een bijzondere bijdrage aan toegepaste technische ontwikkeling op het gebied van afvalwater en afvalverwerking en – verwijdering erkent. 

De Individuele Behandeling van Afvalwater onder de loep

De Individuele Behandeling van Afvalwater onder de loep

26-05-2020 Woningen die niet op het rioleringsnet kunnen worden aangesloten, voorzien in hun eigen waterzuivering. Dat gebeurt via een IBA of een systeem voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Dat systeem zorgt ervoor dat het huishoudelijk afvalwater wordt gezuiverd zodat het voldoet aan de geldende normen voor lozing in het oppervlaktewater, en wordt sinds 15 jaar toegepast. Tijd om een stand van zaken op te maken. Dat deed het magazine BETON met Jan Lauwers en Marino Moons. Jan Lauwers is werkzaam bij O Beton en tevens voorzitter van FEBEO, de vereniging binnen FEBE die de fabrikanten van producten voor waterzuivering vertegenwoordigt. Marino Moons is senior expert netbeheer riolering bij FLUVIUS en in die hoedanigheid ook voorzitter van werkgroep 4 van VLARIO, een groep die zich specifiek toespitst op IBA’s. 

Toestel recycleert tot 85% van grijs water in residentiële woningen

Toestel recycleert tot 85% van grijs water in residentiële woningen

16-09-2019 Circulair bouwen gaat verder dan aanpasbaar ontwerpen en het sluiten van de bouwmaterialenkringloop. Het vernieuwende principe probeert ook een antwoord te bieden op de dreigende schaarste van grondstoffen die niet meteen gelinkt worden aan een de bouw, zoals water. Met de Hydraloop, een volautomatische, zelfreinigende en onderhoudsarme waterzuiveringsinstallatie, kan 85% van het ‘proper’ huishoudelijk afvalwater, het zogenaamde grijze water, worden hergebruikt. De primeur is voor een woning in een nieuwbouwwijk in Beigem (Grimbergen). Architectura.be was erbij toen de pers een kijkje mocht komen nemen.

LipuSmart, de nieuwe generatie vetafscheiders

LipuSmart, de nieuwe generatie vetafscheiders

05-07-2019 Vetafscheiders zijn een belangrijk onderdeel van het afvalwaterzuiveringsproces. Ze worden voornamelijk gebruikt in de horecasector en in de voedingsmiddelenindustrie. Waterzuiveringsinstallaties zijn niet in staat om een overbelasting van vet te verwerken, en dus worden bedrijven gedwongen om ze zelf bij de bron te elimineren. De vetafscheider LipuSmart bestond al enkele jaren. ACO heeft de bestaande afscheider getransformeerd tot een compacte unit met geïntegreerde pomp. De LipuSmart 4-in-1 vetafscheider is ook gemakkelijker te installeren dan andere modellen.

Caleffi trekt kaart van innovatie op ISH-beurs

Caleffi trekt kaart van innovatie op ISH-beurs

11-04-2019 De ISH-beurs in Frankfurt is de tweejaarlijkse hoogmis voor de HVAC-sector. Ook Caleffi kon in de Messe Frankfurt niet ontbreken. De firma trok de kaart van innovatie en stelde de laatste nieuwigheden voor in zijn vijf productfamilies: verwarming, regelsystemen, watertechnologie, warmtesystemen en hernieuwbare energie. Voor de Belgische bezoekers lag het accent op de nieuwste terugstroombeveiligers en afleversets, de vuilafscheider Dirtmag Clean én op digitalisering met de BIM-objecten van Caleffi en de software Caleffi Hydronic Design.

30 resultaten gevonden