Doorzoek volledige site
Dossier

Zonwering

Zijn gebouwen in Europa klaar voor meer hittegolven?

Zijn gebouwen in Europa klaar voor meer hittegolven?

09-06-2020 De afgelopen jaren heeft de snelle opwarming van de aarde meer hittegolven en extreme temperaturen veroorzaakt - "Alleen al in Europa zullen hittegolven zeker vijf keer zo snel optreden", zegt Damian Carrington, redacteur bij The Guardian afgelopen zomer[1]. Hittegolftemperaturen zijn ongeveer 4° C warmer dan een eeuw geleden, zeggen wetenschappers[2] en recent nog  in de afgelopen maand van maart lagen de gemiddelde temperaturen bijna twee graden Celsius boven het gemiddelde voor 1981-2010, volgens de EU-Copernicus Climate Change Service. Zijn gebouwen in Europa klaar om haar inwoners te beschermen tegen deze extreme hitte? Zo ja, zal dit op een kosten- en nog belangrijker energie-efficiënte manier gebeuren?

VELUX binnengordijnen: voor ieder wat wils

VELUX binnengordijnen: voor ieder wat wils

02-06-2020 In de lente schieten mensen vaak in actie met het renoveren van hun huis en het opvrolijken van hun interieur. Of het nu nieuwe meubels of een vers laagje verf is, je huis opfrissen is soms al wat je nodig hebt om er terug verliefd op te worden. Maar voor sommigen duurt zelfs het drogen van de verf al te lang! Gelukkig is er een snelle en makkelijke manier om je huis te herontdekken die een grote impact nalaat zonder dat dit te veel moet kosten. Een nieuw gordijn doet vaak al wonderen.

Outdoor living en zonwering van Renson

Outdoor living en zonwering van Renson

20-04-2020 In het zonnige Bordeaux gaan binnen en buitenleven naadloos in elkaar over. Maar dat betekent ook dat het risico op oververhitting binnenshuis er extra om de hoek loert. Met zowel ‘outdoor living’ als zonwering binnen de expertise van Renson, konden alle maatregelen op beide vlakken in deze nieuwbouwvilla perfect op elkaar afgestemd worden: uniform qua look & feel, maar vooral: met een ultiem comfort voor de bewoner als resultaat, zowel binnen als buiten.

Renson deelt bos uit op BATIBOUW

Renson deelt bos uit op BATIBOUW

24-02-2020 Renson deelt op BATIBOUW een boom uit aan wie z’n stand 230 in Paleis 4 bezoekt. Mensen willen terug naar de natuur en daar speelt Renson vol op in als specialist in ‘natuurlijke ventilatie en daglicht’ en ‘outdoor living’. CEO Paul Renson gaf alvast het voorbeeld en plantte een eerste boom in z’n achtertuin. Want bomen zuiveren onze lucht, bieden schaduw wanneer nodig en beschutten je zelfs tegen regen en wind. En dat is precies ook waar Renson naar streeft op het vlak van gezond en comfortabel wonen, binnen én buiten.

VELUX zet nieuwe stap richting het optimale binnenhuisklimaat

VELUX zet nieuwe stap richting het optimale binnenhuisklimaat

19-02-2020 De Belg brengt gemiddeld 90% van zijn tijd binnen door. Een goed binnenhuisklimaat met voldoende daglicht, een hoog thermisch comfort en een goede luchtkwaliteit is dan ook een must. De VELUX groep, al meer dan 75 jaar pionneer in oplossingen voor een betere leefomgeving, presenteert op BATIBOUW zijn innovatieve oplossingen: Het STUDIO dakvenster, dé drie-in-één oplossing Het vernieuwde en uitgebreide gamma zonwering, compatibel met VELUX ACTIVE with NETATMO voor een optimaal binnenklimaat

157 resultaten gevonden