Doorzoek volledige site
30 januari 2016 | JOOS NEVEN

Nieuw VZ-gamma van Harol: “Zwiters zakmes in zonwering”

Illustratie | Harol
Illustratie | Harol

De nieuwe verandazonweringsystemen van Harol moeten een oplossing bieden voor elk probleem. Het Belgische bedrijf onthulde onlangs de eersteling van de serie: de VZ080-Zip. De nieuwe serie toont veel mogelijkheden en combineert technische hoogstandjes met een gemakkelijke installatie. Een kort overzicht van alle opties en functies. 

Zwitsers zakmes

“Dit gamma is als een Zwitsers zakmes dat voor elke behoefte een oplossing biedt,” stelt Harol. Het bedrijf heeft duidelijk ingezet op personaliseerbare zonweringen die, zoals vermeld, zeer breed inzetbaar zijn: eindgebruikers kunnen kiezen uit een rechtstreekse opbouw of een met steunvoeten, een verticale zonwering als screen of een horizontale als plafondopening, zijdelingse screens, ledverlichting, regenwering, enzoverder. Harol laat zelfs de kans om te kiezen tussen een links-rechts- of top-bottomsysteem. De buitensystemen zouden overigens bestand zijn tegen windstoten tot 140 kilometer per uur. Ten slotte belooft Harol installatiegemak met toegang langs boven, een eenvoudig doekpansysteem, verschillende steunvoeten, en een gemakkelijk koppelsysteem.

 

Schroefloos en slim

Harol wil met dit nieuwe gamma kwalitatieve oplossingen aanbieden die ook op gebruiksgemak hoog scoren. Zo is de constructie uit geëxtrudeerd aluminium quasi schroefloos in elkaar te steken tot een compact, afgesloten geheel. De ‘Zip’ in de naam van het gamma slaat op het technologische zipsysteem: Harols nieuwe telg werkt met een ijzeren veer in de geleiders die de doeken langer strak houden. Bovendien ‘weet’ de zonwering wanneer het de doeken opnieuw moet aanspannen dankzij een geautomatiseerde sensor. Het systeem kan tijdens het in- en uitklappen verder ook differentiëren tussen fysieke obstakels en windvlagen.

 

Gemakkelijke isolatie

De nieuwe VZ-serie is uitgerust met een ‘tempo click’-systeem dat het gemakkelijker maakt om de zonwering aan een raam te monteren. De eindgebruiker moet enkel een montageplaat aan het raam bevestigen en de zonwering klikt zich er eenvoudigweg in vast. Zonweringen die aan de ramen geïnstalleerd worden, zijn zeer populair omdat ze de ramen ook isoleren. Harol heeft daarom ook rekening gehouden met de isolatiewaarde: de VZ 900 serie zou zelfs moeten voldoen aan de BEN-normen.

GERELATEERDE DOSSIERS