Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | JOOS NEVEN

Harol breidt gamma patio’s uit met Nomo en Fusion

De Patio Nomo. Illustratie | Harol
De Patio Fusion. Illustratie | Harol

Het Diestse zonweringbedrijf Harol heeft een uitbreiding van zijn gamma patio’s voorgesteld. De Patio Nomo is een fraai, modern patiosysteem met een plat vouwdak en een gebombeerd doekprofiel met dubbele afwatering langs beide zijden. De Patio Fusion is uitgerust met een ingebouwd zonnescherm aan een zijde voor een maximale luchtdoorstroom.

Horizontale opstelling

Het dak van de Patio Nomo kan volledig open en dicht. Traditionele vouwdaken hebben een hellende opstelling en juist daar onderscheidt de horizontale Patio Nomo zich van de rest. De Nomo leidt de regen om dankzij een zeer lichte buiging, waardoor ze een horizontale opstelling lijkt te bezigen. Het model is beschikbaar met ingebouwde screens rondom, geïntegreerde waterafvoer, en ledverlichting. De nieuwe aanwinst van Harol heeft een maximale overspanning van 7 op 5,5 meter en is zowel vrijstaand als in aanbouw te verkrijgen.

 

Geïntegreerde screens

Net zoals de Nomo heeft de Patio Fusion een horizontale opstelling. Het grote verschil is echter dat de Patio Fusion geen vouwbaar dak heeft, maar een geïntegreerd zonnescherm in de poten. Deze oplossing is vooral handig wanneer een terras volledig baadt in de zon: het scherm biedt schaduw aan de zonnekant, terwijl de andere openingen een comfortabele luchtstroom garanderen. De Fusion kan ten slotte ook uitgerust worden met ledverlichting en heeft een maximale overspanning van 6,5 op 5 meter.

GERELATEERDE DOSSIERS