Doorzoek volledige site
27 juni 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Hunter Douglas introduceert binnenzonwering Panama Chrome met Glare Control 3

De nieuwe Sunscreen Panama Chrome van Hunter Douglas verenigt licht- en warmtewerende kwaliteiten met behoud van het zicht naar buiten. Met een gecertificeerde zonreflectiewaarde van meer dan 75% behoort het portfolio van Panama Chrome tot de best presterende doeken voor zonwering in de markt. De speciale metalen coating van het doek verzekert een uitstekende lichtwerende kwaliteit. Het doek heeft in alle beschikbare kleuren ‘glare-classificatie 3’, de hoogste klasse voor binnenzonwering waardoor het zicht naar buiten behouden blijft.

Zon- en warmtewerend én transparant

Sunscreen Panama Chrome onderscheidt zich dankzij de combinatie van de metalen coating, het weefsel van het doek en de lichtdoorlatendheid van 3% en verzekert zo het zicht naar buiten. “Gewoonlijk is een doek met hoge dichtheid vereist wanneer men kiest voor een lichte interieurkleur. Panama Chrome heeft een ‘glare classificatie 3’ waardoor het zicht naar buiten wordt behouden, zelfs bij de doeken in de lichtste kleuren White, White Linnen en White Pearl”, zegt Ronald Fleer, sales manager bij Hunter Douglas.

 

Duurzaam en robuust

Daar de doeken binnen hangen, hebben ze geen last van weersinvloeden, vuil en effecten van buitenaf. Dat resulteert in minder onderhoud, een langere levensduur (tot wel twee keer die van buitenzonwering) en dus lagere exploitatiekosten. Het nieuwe doek van Hunter Douglas is door de samenstelling van glasvezel en PVC robuust en kan tegen een stootje.

In Nederland wordt Panama Chrome voor het eerst toegepast in het Penta Scala Roetvelden College in Spijkenisse. Voor eind augustus worden 265 Panama Chrome doeken met het EOS-500-rolgordijnsysteem in de klaslokalen gemonteerd als alternatief voor buitenzonwering. Met EOS-500 won Hunter Douglas in 2012 een iF design award. EOS-500 dankt de prijs aan de modulaire opbouw van het systeem, dat bestaat uit maar liefst driehonderd onderling uitwisselbare onderdelen. Hiermee kunnen rolgordijnen exact volgens de specificaties van het project gemaakt worden.

GERELATEERDE DOSSIERS