Doorzoek volledige site
04 december 2010 | DAAN WAUTERS

Fixscreen: windvaste zondoekwering tot 22m²

Renson, het bedrijf dat gespecialiseerd is in ventilatie en zonwering, pakt uit met de eerste verticale windvaste zonwering die daarbij ook ééndelig is. Door een ingenieus geleidingssysteem en een ballastlat zit de doek strak en wordt het voor insecten heel wat moeilijker om het huis binnen te dringen. Deze Fixscreens zijn in drie verschillende soorten verkrijgbaar.

Renson, het bedrijf dat gespecialiseerd is in ventilatie en zonwering, pakt uit met de eerste verticale windvaste zonwering die daarbij nog eens ééndelig is. Door een ingenieus geleidingssysteem zit de doekzonwering immers strak en windvast in elke positie. Bovendien zorgt een ballastlat ervoor dat de aansluiting met de dorpel naadloos is, waardoor het voor insecten veel moeilijker is om het huis binnen te dringen. De gebruiker kan dus op een efficiënte manier het huis verluchten.

    
                                                         
Fixscreen is windvast en kan een glasoppervlakte tot 22m² beslaan.

Hoge zonweringcoëfficiënt

De Fixscreen kan met glasvezel-, Soltis-, of Sunworkerdoeken met een zeer hoge zonweringcoëfficiënt verschaft worden. Volgens de producent filtert dit soort doeken warmte en binnenvallend licht, waardoor ongemakken als oververhitting en reflectie kunnen vermeden worden. Daarenboven wijst Renson op het esthetische voordeel aan Fixscreen, dat met een speciaal verzonken gedeelte in de doekrol de horizontale lijnvorming tot een minimum herleidt.

    
                               
Bij de constructie van het nieuwe dienstencentrum in Almere werd gekozen voor de Fixscreens van Renson.
Via  speciale beugels zijn ze in een vals plafond aan de buitenzijde van het gebouw geïntegreerd.

Fixscreen in drie soorten

Renson biedt Fixscreen aan in drie soorten. De Fixscreen 85 werd ontworpen voor ramen tot 4m². Volgens de producent is dit soort doekzonwering ideaal voor standaardramen of renovaties. De Fixscreen 100 neemt de grotere afmetingen voor zijn rekening met mogelijkheden tot 10,8m². Tenslotte zorgt de Fixscreen 150 ervoor dat glasoppervlakken tot 22m² kunnen voorzien worden van een ééndelige doekzonwering.

GERELATEERDE DOSSIERS