Doorzoek volledige site
15 maart 2017 | KEVIN MOENS

Het Umbris-lamellendak, volledig in lijn met het architecturale ontwerp

Illustratie | Bart Gosselin
Illustratie | Bart Gosselin
Illustratie | Bart Gosselin
Illustratie | Bart Gosselin

Umbris, een spin-off van de Belgische metaalconstructeur Mebo, staat voor kwaliteitsvolle lamellendaken. Elke Umbris wordt volledig op maat gemaakt. Als architect kan je het lamellendak daarom perfect opnemen in het ontwerp van een nieuwbouw of bij de uitbreiding of renovatie van een bestaande woning of gebouw. Een mooi voobeeld daarvan is het lamellendak op de eerste verdieping van een woning in Sinaai. 

Dit Umbris-lamellendak, op de eerste verdieping van een woning in Sinaai, volgt volledig de architecturale stijl van het gebouw. De open ruimte boven de voordeur werd doorgetrokken zodat de verlengde liggers van het lamellendak dezelfde open ruimte behouden als op het gelijkvloers. Dankzij de zwevende ophanging blijft het weidse uitzicht volop behouden. De afmetingen volgen de bouwlijnen en ook de witte kleur is afgestemd op de originele architectuur.

 

Enjoy Outdoor Living – het hele jaar door

De slogan Enjoy Outdoor Living is letterlijk te nemen. Elke Umbris-terrasoverkapping is watervast en de geïntegreerde waterafvoer houdt het terras droog. Weer of geen weer, dankzij de Umbris kan er het jaar rond naar hartenlust buiten gebarbecued worden.

 

Gunstige EPB-waarde

De lamellen, die via een afstandsbediening, smartphone of tablet bediend worden, kunnen gesloten, gedeeltelijk of volledig geopend worden. Bovendien zijn de lamellen kantelbaar zodat u kunt inspelen op de stand van de zon. In de zomer houdt u de zon buiten waardoor het in woning frisser blijft. En in de winter laat u de zonnestralen binnen schijnen. Zo creëert u een natuurlijk klimaatsysteem en levert de Umbris een positieve bijdrage aan de EPB-eisen.

 

Duurzame materialen

Elke Umbris wordt vervaardigd uit aluminium van 4 mm dik en is voorzien van onzichtbare bevestigingen in RVS 316. De kopplaten van het lamellendak worden gelast: dit garandeert een zeer stabiele, duurzame constructie, waardoor Umbris ook grotere overkragingen aankan. De aluminium extrusielamellen zijn tot 4mm dik en extra solide. De motor en de sturing worden volledig geïntegreerd in de profielen. Umbris is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en structuurlakken die beantwoorden aan de Qualicoat-norm en uv-bestendig zijn.

GERELATEERDE DOSSIERS