Doorzoek volledige site
19 januari 2018 | ALEXANDRA CARREMANS

Heel het jaar van de tuin genieten met lamellendaken van Umbris

© Bart Gosselin
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin
© Bart Gosselin

Als je het hele jaar rond van je tuin wil genieten, heeft Umbris een geschikte oplossing. Ideaal voor het Belgische klimaat biedt Umbris een lamellendak dat voor schaduw zorgt bij mooi weer en dat makkelijk te sluiten is bij regenweer. Op Batibouw presenteert Umbris een nieuwe toepassing hiervan.

Met een terrasoverkapping van lamellen creëer je niet alleen een buitenruimte die je het hele jaar door kan gebruiken, maar ook een meerwaarde voor je tuin en huis. Daarnaast is dit soort terrasoverkapping ook duurzamer dan een parasol of luifel van canvas.

 

Klimaatcontrole binnen en buiten

Door een terrasoverkapping aan de achterkant van het huis te plaatsen, hou je het binnen koel en behoud je tegelijk voldoende lichtinval. Met het lamellendak kan je overal in de tuin een eigen buitenkamer creëren wanneer je het combineert met zijwanden of een windscherm.

Deze buitenkamer is ook een multifunctionele ruimte. Bij regenweer zijn de lamellen makkelijk te sluiten, wanneer het warm is zet je de lamellen schuin en zorgen ze voor een schaduwpatroon. Het is daarnaast mogelijk om er verwarmingselementen in te plaatsen, een geluidsinstallatie en ledstrips of spotjes.

 

Nieuwe toepassing

Vanaf nu is het ook mogelijk om naast de rechthoekige en vierkante lamellendaken voor een schuin model te kiezen. Umbris introduceert een trapeziumvormige oplossing. Dit houdt in dat de lamellen achteraan korter zijn dan vooraan en ze opzij ook schuin meelopen. Het assortiment wordt verder aangevuld met uitgewerkte hoeken, extra plooiwerken en metaalconstructies.

GERELATEERDE DOSSIERS