Doorzoek volledige site
17 oktober 2018

De grootste verticale screens met het mooiste doek dankzij een nieuw type as

Illustratie | © Wilms
Illustratie | © Wilms
Illustratie | © Wilms
Illustratie | © Wilms

De traditionele stalen as kan bij Wilms worden vervangen door een as uit aluminium of carbon. Dit nieuwe type as heeft tal van voordelen, zowel naar het uitzicht als het hanggedrag van de verticale screen. Deze techniek is gepatenteerd door Wilms.

Meer voor minder ruimte

Dankzij de aluminium en carbon as kan er met een beperkte asdiameter worden gewerkt. Hierdoor is de ruimte, die de kast nodig heeft, eveneens beperkt. Om dat even te staven, met een kast van slechts 12 centimeter kan een totale oppervlakte van maar liefst 20 m² afgedekt worden. De verticale screen bereikt hierbij maximaal een lengte van 6 meter.

 

Weg met horizontale lijnen

Hebt u ooit al eens een verticale screen gezien en zich afgevraagd waar die horizontale lijnen vandaan komen? Deze horizontale lijnen zijn afkomstig van het oprollen van het screendoek. Iedere keer dat het screendoek een omwenteling maakt, zal dit een aftekening geven aan het doek. Na verloop van tijd worden deze markeringen zichtbaar.

Daarom ontwikkelde Wilms een nieuw type doekaanhechting waarbij deze aftekeningen worden vermeden. Bovendien wordt het doek strakker gehouden waardoor het hanggedrag zichtbaar verbetert.

De carbon as wordt standaard voorzien voor verticale screens met een lengte van 4 meter en groter. Voor kleinere lengtes is een upgrade naar de aluminium as steeds mogelijk. Deze heeft net dezelfde eigenschappen als de carbon as, maar is prijsgunstiger voor kleinere lengtes.

GERELATEERDE DOSSIERS