Doorzoek volledige site
19 mei 2010 | JELLE WIERDSMA

NAV combineert raam- en ventilatieseminarie aan bezoek VAC Leuven

NAV organiseert een seminarie raam- en ventilatietechnieken, gekoppeld aan een werfbezoek bij het VAC Leuven. Beide zullen doorgaan op woensdag 2 juni.

Isolatie is de eerste pijler die men linkt aan een duurzame gevel. Toch zijn er hiernaast nog een aantal bijzondere detailleringen die het verschil maken. Correct geïntegreerd raamwerk, goede aansluiting op de bouwschil, aangepaste raamprofielen, goed uitgedachte ventilatie en zonwering zorgen voor een optimaal binnenklimaat en energiebeheer. Tijdens het seminarie raam- en ventilatietechnieken zullen de aandachtspunten van deze technieken overlopen worden, en aan de praktijk getoetst aan de hand van enkele markttoepassingen.

VAC Leuven - werfbezoek
Als voorbeeldconcept bezoekt NAV de bouwwerf van het Vlaams Administratief Centrum (VAC) in Leuven. De langgerekte sokkel met daarop een toren van 17 verdiepingen is een creatie van J.-M. Jaspers – J. Eyers en Partners i.s.m. Gigantes-Zengelis Architects, Bureau Bouwtechniek en het studiebureau technieken VK-Engineering. Nauwgezette detaillering en slimme technieken zorgen hier voor een aangenaam binnenklimaat en sprekende prestaties: E-peil 49 en K-peil K21. Getoetst aan de handleiding “Waardering van kantoorgebouwen” van de Vlaamse Overheid behaalt dit gebouw het maximum van 4 sterren.

Programma:

13u00:
Detaillering duurzaam gevelconcept (Filip Dobbels, Technologisch Adviseur ‘Duurzame bouwschil’ WTCB)
Er wordt stil gestaan bij de thermische isolatie, koudebruggen en onderzoeken hoe luchtlekken te minimaliseren. Integratie ventilatievoorzieningen worden besproken en ook performante zonwering komt aan bod. Verder zal de spreker het ook hebben over akoestische isolatie, windweerstand, integratie van technieken zoals o.a. PV-cellen,…

14u00: Duurzame geveltechnieken (Ir. Arch. Koen Willem)
Marktoepassingen worden voorgesteld en getoetst aan de praktische uitvoering.

14u40: VAC Leuven: concept en werfverloop
Architectenbureau J.-M. Jaspers – J. Eyers en Partners en studiebureau VK-Engineering lichten het architecturale concept toe en de toegepaste innovatieve technieken.

15u30: Werfbezoek VAC Leuven
Onder begeleiding van J.-M. Jaspers – J. Eyers en Partners en VK-Engineering wordt een kijkje genomen op de werf.

16u30: Verzorgde receptie
Alle aanwezigen krijgen een praktisch geschenk.

Praktisch:

Datum:
Woensdag 2 juni 2010

Startlocatie:
Provinciehuis Leuven

Deelname:
NAV-leden: gratis
Niet leden: 10 euro te betalen aan de ingang
Opgelet!
U bent pas ingeschreven na ontvangst van een bevestiging. Deze ontvangt u samen met een routeplan.

Werfbezoek:
Iedere deelnemer dient eigen helm en veiligheidsschoenen mee te brengen. 


 

 

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS