100% FSC-certificatie voor Troldtekt/Stertekt

Troldtekt/Stertekt wil in de toekomst enkel nog producten leveren die 100% FSC-gecertificeerd zijn. Het bedrijf verhoogt zijn gebruik van FSC-gecertificeerd hout om zo stilaan PEFC-certificatie uit te sluiten.

Troldtekt kreeg recent goedkeuring om panelen te leveren die FSC-100% gecertificeerd zijn en kan dus afstappen van de productcategorie “FSC Mix Credit”. Zo beantwoordt het aan de strikte regels van traceerbaarheid en behandeling van het hout tijdens de productie.

Sinds 2017 is Troldtekt al meer FSC-gecertificeerd hout aan het kopen, zodat nu één op de vier boomstammen voldoet aan deze duurzaamheidsaanduiding. Deze hoeveelheid wordt in de toekomst verhoogd omdat Troldtekt een aanzienlijke vraag ziet naar FSC-gecertificeerde producten.

“We hebben veel klanten die panelen willen kopen gemaakt uit FSC-hout, dit vooral omdat het een positieve impact heeft op de duurzaamheidsprestatie van een bedrijf en het hiermee punten scoort op het gebied van vrijwillige duurzame bouwcertificaten. We hebben recentelijk onze interne procedures geüpdatet zodat we aan de iets andere “FSC’ 100%” vereisten tegemoet komen. Daarnaast kopen we zoveel mogelijk FSC-gecertificeerd hout als we kunnen,” zegt Renate Blom, environmental manager bij Troldtekt.

 

Geen PEFC-label meer

Tegelijkertijd heeft Troldtekt/Stertekt besloten om niet langer producten volgens de PEFCTM standaard te certificeren, zodat in de toekomst FSC het enige duurzaamheidscertificaat is waaraan klanten, leveranciers en medewerkers hoeven te denken.

“Steeds minder klanten vragen om PEFC-gecertificeerde producten in vergelijking met FSC. De vereisten voor beide keurmerken veranderen constant en zijn niet hetzelfde. Om dus onze marketing, communicatie en interne processen te vereenvoudigen, hebben we besloten om geen ‘dubbele certificaten’ meer uit te geven. We gaan in de toekomst all-in voor FSC,” zegt Renate Blom.

Meer info over Troldtekt's duurzaamheidscertificaten kan u terugvinden op de website.

Bron: Troldtekt/Stertekt
Deel dit artikel:

Contacteer Isolco

Onze partners