Doorzoek volledige site
26 juli 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Campus Kantienberg van Crepain Binst – nieuw baken langs de Muinkaai

Enige tijd geleden mocht de Arteveldehogeschool campus Kantienberg in gebruik nemen, een ontwerp van Crepain Binst Architecture. Ook vanuit de lucht een opvallend gebouw waarbij een laag volume gecombineerd wordt met een toren.

Enige tijd geleden mocht de Arteveldehogeschool campus Kantienberg in gebruik nemen, een ontwerp van Crepain Binst Architecture. Ook vanuit de lucht een opvallend gebouw waarbij een laag volume gecombineerd wordt met een toren.

Het campusgebouw werpt zich op als een nieuw baken aan de Muinkkaai. Het lage baksteenvolume komt los van de glooiende oever van de Opperschelde en overkapt de inkompartij en de mediatheek. Een trappenpartij die de natuurlijke helling volgt, leidt het schoolgebouw binnen of steekt door naar de patio. Het bouwblok in baksteen wordt achteraan gesteund door een bescheiden toren met ''levende gevels''. De huid van verticaal roterende lamellen geven een steeds wisselend beeld van de stad.Met dit gebouw beschikt de hogeschool over zeven campussen. De twee grootste liggen op een boogscheut van elkaar liggen: deze nieuwe campus aan de Kantienberg en de bestaande aan de Kattenberg.

Het nieuwe gebouw heeft iets meer dan 41,5 miljoen euro gekost. De nieuwe campus is bijzonder open, met zicht op het groen en het water van de Muinkschelde. Het gebouw staat ook open voor anderen. Aan de kant van de Muinkschelde zal het nieuwe voetpad langs het water ook open zijn voor het brede publiek. De hogeschool hoopt dat de stad dat doortrekt, zodat je een mooie wandelas krijgt achter het Geuzenhuis en de universiteitsgebouwen van onder meer de faculteit Economie, tot aan de Kuiperskaai.

De hogeschool hoopt dat het stadsbestuur ook medewerking zal verlenen aan de realisatie van een aanlegsteiger zodat de transporten tussen enkele van de campussen over het water kan verlopen.

    


Ook luchtfoto’s nodig? 
 

Al deze en ook de andere luchtfoto’s op de site kan www.vlaanderenvanuitdelucht.be u leveren in hoge resolutie. Na bestelling kan u deze foto’s onbeperkt in tijd gebruiken voor eigen doeleinden. Per foto betaalt u € 120 (excl. btw).  www.vlaanderenvanuitdelucht.be kan voor u ook nieuwe locaties fotograferen vanuit de lucht. In augustus staan er nog enkele vluchten gepland zodat we deze foto’s relatief snel kunnen leveren. De tarieven hiervoor vindt u hier.