Doorzoek volledige site
26 juli 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

De streepjescode van Bedrijvenpark Waterschei

Bedrijvenpark Waterschei won onlangs de publieksprijs op de Dag van de Openbare Ruimte. De Grontmij & Libost-groep liet zich bij het ontwerp van de site inspireren door de streepjescode die een eenheid tussen het wetenschapspark en de beschermde mijngebouwen tot stand moest brengen. Vanuit de lucht zie je duidelijk wat ze daarmee bedoelen.

Bedrijvenpark Waterschei won onlangs de publieksprijs op d Dag van de Openbare Ruimte. De Grontmij & Libost-groep liet zich bij het ontwerp van de site inspireren door de streepjescode die een eenheid tussen het wetenschapspark en de beschermde mijngebouwen tot stand moest brengen. Vanuit de lucht zie je duidelijk wat ze daarmee bedoelen.Het voormalige mijnterrein van Waterschei is ontwikkeld als een locatie voor niet-milieubelastende bedrijven in een parkachtige omgeving. De eenheid tussen het wetenschapspark en de beschermde mijngebouwen komt tot stand door het geheel te concipiëren als een streepjescode. Bij de ontwikkeling van het bedrijvenpark Waterschei is enerzijds gestreefd naar het behoud van de belangrijkste landschappelijke en ecologische kwaliteiten - de vallei van de Stiemerbeek en de schraalheid van het huidige heidelandschap -, anderzijds zijn de bestaande imposante mijngebouwen als bouwkundig erfgoed behouden en in zichtassen gelegd. Het mijnverleden wordt op een eigentijdse wijze naar boven gebracht door materiaalgebruik, zichtassen, inpassing van watervlakken in mijnverzakkingsgebieden en de keuze voor inheemse boomsoorten.Energyville

Op het bedrijvenpark Waterschei zullen VITO en KULeuven ook het project Energyville ontplooien. Dit project wordt erkend als de centrale energieactor op vlak van onderzoek en ontwikkeling in Vlaanderen door de Vlaamse regering. De stad Genk is een actieve partner in Energyville en ontwikkelt de volledige site in samenwerking met LRM, die tevens de mogelijkheid in de realisatie van de infrastructuur voor Energyville onderzoekt.Ook luchtfoto’s nodig? 
 

Al deze en ook de andere luchtfoto’s op de site kan www.vlaanderenvanuitdelucht.be u leveren in hoge resolutie. Na bestelling kan u deze foto’s onbeperkt in tijd gebruiken voor eigen doeleinden. Per foto betaalt u € 120 (excl. btw).  www.vlaanderenvanuitdelucht.be kan voor u ook nieuwe locaties fotograferen vanuit de lucht. In augustus staan er nog enkele vluchten gepland zodat we deze foto’s relatief snel kunnen leveren. De tarieven hiervoor vindt u hier.