Doorzoek volledige site
03 augustus 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

“Orde moet zich dringend herbronnen”

“De Orde zou terug meer aandacht moeten krijgen voor de inhoud en de essentie van architectuur in plaats van zich te beperken tot het opstellen en controleren van regels”, meent Piet van Cauwenberghe van Abscis Architecten. Voor de camera van Architv en vlaamsearchitectuur.be spaart hij zijn kritiek op de Orde niet.

“De Orde zou terug meer aandacht moeten krijgen voor de inhoud en de essentie van architectuur in plaats van zich te beperken tot het opstellen en controleren van regels”, meent Piet van Cauwenberghe van Abscis Architecten. Voor de camera van Architv en vlaamsearchitectuur.be spaart hij zijn kritiek op de Orde niet.

Volgens Piet Van Cauwenberghe houdt de Orde zich vandaag nog voornamelijk bezig met het opstellen van regels en het controleren van die regels en manifesteert ze zich als een soort tuchtrechtbank. “Waar het eigenlijk om draait, de essentie van architectuur, heeft de Orde de laatste jaren verwaarloosd en laat ze volledig over aan het VAI, de Vlaamse Bouwmeester en andere organisaties.”
Piet van Cauwenberghe betreurt het ook dat de Orde  het tijdschrift A+heeft laten schieten.

 
Uw mening?

Wil u ook uw mening kwijt hierover of over andere thema’s die u als architect aanbelangen? Laat het ons gerust weten op info@vlaamsearchitectuur.be