Doorzoek volledige site
18 augustus 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

31 augustus is deadline voor zorginovatiewedstrijd I2C

Nog tot en met 31 augustus kan u zich inschrijven voor de zorginnovatiewedstrijd I2C. Dit jaar zijn er prijzen te winnen zijn in drie categorie├źn: I2C Concept, I2C Tools en I2C Industry. In de vorige edities werden onder meer ontwerpen bekroond van de architectenbureaus PSK, AIKO en De Vloed.

De vakbeurs Healthcare 2010 pakt dit jaar uit met de derde editie van de Innovation to Care-award of kortweg I2C. I2C - spreek uit ai to sie-  vormt het platform bij uitstek voor innovaties in de zorgsector. Nieuw dit jaar is dat er prijzen te winnen zijn in drie categorieën: I2C concept, I2C Tools en I2C Industry.

De I2C-prijs wordt georganiseerd in het kader van de vakbeurs Healthcare 2010 die plaatsvindt op 13, 14 en 15 oktober in Brussels Expo. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op de laatste dag van de beurs. HealthCare vormt met meer dan 7.500 professionele bezoekers zonder meer hét platform voor decision makers in de zorgsector.

    


 

De I2C-prijs is een initiatief van Probis, organisator van de vakbeurs HealthCare. Probis werkt hiervoor samen met de Bond van Vlaamse Architecten, met ORI (de Organisatie voor Raadgevende Ingenieurs)  en met Redactiebureau Palindroom.

De zorginnovatiewedstrijd staat open voor iedereen. Zowel beheerders van zorginstellingen als (interieur)architecten, ingenieurs, verplegend personeel en andere betrokken kunnen met hun innovatief idee meedingen naar de I2C-award.

Drie categorieën

Nieuw vanaf dit jaar is dat  de wedstrijd opgesplitst wordt in drie categorieën.  I2C Concept staat open voor innovatieve ontwerpen van zorginstellingen. Het gaat hierbij dus om totaalconcepten die in hun geheel het comfort, de sfeer, de huiselijkheid en de duurzaamheid van de ruimte ten goede komen. Bij I2C concept speelt de inbreng van de (interieur)architect meestal een belangrijke rol.

Bij I2C Tools gaan de organisatoren op zoek naar specifieke hulpmiddelen of vondsten die het verblijf van de bewoners of het werk van het personeel aangenamer maken.  Het moet gaan om ideeën die nog niet gecommercialiseerd zijn door bepaalde fabrikanten, maar die daar eventueel wel voor in aanmerking kunnen komen.

I2C Industry ten slotte is vooral bestemd voor de bedrijfssector.  Deze categorie is gefocust op specifieke zorginnovaties van bedrijven. Zowel innovaties die al gecommercialiseerd zijn als innovaties die nog in prototype-fase zitten, komen hiervoor in aanmerking.

    

In 2009 won PSK Architecten de prijs van de vakjury voor het ontwerp van het nieuwe OCMW-rusthuis (links). AIKO won de i2C-award van de persjury voor de originele kunstintegratie in woonzorgcentrum Warmhof in Maldegem.

Shortlist en longlist

Omwille van het hoog aantal inzendingen de voorbije jaren, gaan de organisatoren vanaf dit jaar werken met een shortlist en een longlist. Alle ingediende projecten die aan de voorwaarden voldoen, worden opgenomen in de longlist en zullen te zien zijn op deze website en op de tentoonstelling.
Voor elke categorie zal een vakjury uit de longlist de interessantste projecten selecteren die doorstoten naar de shortlist en die dus kans maken op een I2C award.

Voor elk van de drie categorieën zal zowel de vakjury als de publieksjury een winnaar naar voren schuiven. De winnaar van de publieksprijs wordt bepaald aan de hand van het aantal online stemmen en het aantal stembiljetten tijdens de beurs Healthcare.

Inschrijven aan de I2C-wedstrijd kan nog tot en met 31 augustus. Het inschrijvingsformulier en meer info vindt u op de website www.i2c.be .
Boudewijn Derkoningen, secretaris van het OCMW en Liesbeth Rega van Architectengroep PSK  geven uitleg over het nieuw woon- en zorgcentrum van Maaseik dat bekroond werd met een I2C award in 2009