Doorzoek volledige site
06 maart 2015

Duco wint Batibouw Communication Award

Duco Ventilation & Sun Control, producent van vraaggestuurde natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen, heeft de Batibouw Communication Award voor beste en efficiëntste beurscommunicatie gewonnen. Het Veurnse bedrijf werd daarmee beloond voor hun communicatiecampagne rond de introductie van een nieuw product: DucoBox, de stilste en slimste ventilatiebox in Europa.

 

De Batibouw Communication Award beloont ieder jaar exposanten die het maximum halen uit hun beursdeelname. Een professionele jury, samengesteld uit professionals uit de communicatie- en beurssector, zet daarmee standhouders met een neus voor marketing en een zesde zintuig voor creatieve communicatie in de kijker.

 

Stilste en slimste afvoerbox van Europa

Duco kaapte de eerste prijs weg in de categorie ‘beste en efficiëntste beurscommunicatie’. Uit meer dan de 1000 exposanten die Batibouw rijk is, werden drie bedrijven genomineerd omwille van hun uitzonderlijke communicatiecampagne. Naast Duco, behoorden ook Quick Step (Unilin Group) en Alke (Group Dekeyzer) tot de genomineerden.

Uiteindelijk haalde Duco het in de eindspurt van Quick Step, met onder meer boegbeelden als Tom Boonen en Niki Terpstra, en Alke. Het bedrijf werd door de jury uitverkoren voor hun beurscampagne, met als centraal beeld ‘Verse lucht? Het zit in ons systeem!’, rond de introductie van haar nieuwste innovatie: de DucoBox, de stilste én slimste box in Europa! Deze twee afzuigventilatoren kunnen toegepast worden in de vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen voor woningbouw: Duco Reno System, Duco Comfort System en het DucoTronic System.


Innovatief DucoTronic System

Voor dit laatste systeem kreeg Duco overigens ook het bezoek van Annemie Turtelboom, viceminister-president van de Vlaamse regering en minister van Begroting, Financiën en Energie. Zij bezocht fabrikanten die we dankzij hun innovatieve systemen voorloper mogen noemen op het vlak van Bijna Energie Neutraal (BEN) bouwen. Als enige in Europa biedt Duco met het DucoTronic System immers een innovatief uniek vraaggestuurd ventilatiesysteem aan met CO2-gestuurde toevoerroosters, die automatisch openen en sluiten in functie van de luchtvervuiling  (optioneel met voorverwarming) waardoor het bedrijf reeds vandaag aan de BEN-norm voldoet.

GERELATEERDE ARTIKELS