Doorzoek volledige site
11 maart 2015 | JANNES ZWAENEPOEL

BFarchitecture wint ontwerpwedstrijd voor Baltic Thermal Pool Park in Letland

Het gebouw rijst op vlak voor de Letse kust Illustratie | BFarchitecture
Een buiten- en binnenzwembad laten een relaxte sfeer toe Illustratie | BFarchitecture
De zichtlijnen van de achterburen worden bewaard Illustratie | BFarchitecture
Een park wordt aangelegd Illustratie | BFarchitecture
Het masterplan Illustratie | BFarchitecture
Het gelijkvloers Illustratie | BFarchitecture

Vlaams architectenbureau BFarchitecture wint de ontwerpwedstrijd voor het Baltic Thermal Pool Park. In het park komen verschillende spa en welness faciliteiten. Een hotel biedt gasten een aangenaam verblijf, vlak aan de kust.

Het Baltic Thermal Pool Park biedt gasten een uitstekend zicht op de kust. De quadrantaire stijl van het gebouw biedt een kader van welness aan voor de traditioneel gegoede klasse van vakantiegangers in Liepaja. Het wit-grijze gebouw wordt opgetrokken uit een mix van beton en hout. Het kuuroord ligt tussen de zee en verschillende alreeds bestaande gebouwen. 

De architecten houden echter rekening met het zicht van hun achterburen. Verschillende uitsnijdingen in het gebouw bieden onverstoorde zichtlijnen naar de kust. Een aangelegd park biedt een aangename afwisseling tussen zee en land. 

 

Welness en meer welness

Het moet leuk vertoeven zijn, daar aan de Letse kust. Naast de zee, het strand, en een park biedt het gebouw verschillende spa's en welness-faciliteiten aan. Een binnen- en buitenzwembad laat de gasten genieten van het water, zonder een wandeling naar de zee. Beide zijn verbonden via een onderwater poolbar op de tweede verdieping. 

Een hotel is echter geen hotel zonder een bar en restaurant. Ook hierin zijn de gasten rijkelijk voorzien. De gasten kunnen voor het beste uitzicht naar het dak trekken. Daar kunnen ze meteen ook overdekt sporten op een aangelegd tennis- en beachvolleybalveld.