Doorzoek volledige site
11 maart 2015 | KEVIN MOENS

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer: nieuw kennis- en netwerkplatform voor gebouwbeheerders

Centrum Duurzaam Bouwen vzw start in april 2015 met een nieuw initiatief: Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (CDG). Via de website www.gebouwbeheerder.be wordt een online kennis- en netwerkplatform gecreëerd dat Belgische gebouwbeheerders inhoudelijk moet ondersteunen. 

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer zal ook gerichte en betaalbare opleidingen gaan aanbieden en tools gaan ontwikkelen. Het wordt daarin ondersteund door een sterk Strategisch Comité dat de strategische en inhoudelijke lijnen mee uitzet. CDG heeft de ambitie om de gebouwbeheerder technisch op een zo hoog mogelijk niveau brengen door te werken aan betere methoden en systemen die toelaten meerjarenplanningen en –budgetten te ontwikkelen.

 

Participeren

“De kennis van Centrum Duurzaam Gebouwbeheer zal komen uit werkgroepen, studiedagen en onderzoeksprojecten en wordt actief gedeeld met het netwerk”, zegt Bart van de Pol, coördinator van Centrum Duurzaam Gebouwbeheer. “CDG zal werken rond thema’s als uniforme conditiemeting, planmatig onderhoud van de gebouwschil en installaties, veiligheid, kwaliteitsborging, regelgeving, verzekeringen, professionele software, enz. De doelgroep is alle gebouwbeheerders van ondernemingen, lokale en hogere overheden, de zorgsector, non-profit en andere organisaties met een aanzienlijk patrimonium. Geïnteresseerde organisatie kunnen participant worden bij CDG en op die manier een aanzienlijke korting krijgen op opleidingen, naast verschillende andere voordelen.”

 

Twee lanceringsdagen

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer stelt zich voor tijdens twee lanceringsdagen op 28 en 30 april 2015 in resp. Heusden-Zolder en Gent. Op beide namiddagen komen verschillende top-professionals getuigen over hun visie op duurzaam gebouwbeheer. Aansluitend zijn er telkens diverse aansprekende workshops, waarop actuele uitdagingen en knelpunten besproken worden. De toegang tot beide evenementen is gratis.

Alle concrete informatie over Centrum Duurzaam Gebouwbeheer op www.gebouwbeheerder.be. Centrum Duurzaam Gebouwbeheer is een afdeling van Centrum Duurzaam Bouwen vzw.