Doorzoek volledige site
01 april 2015 | SIMON SCHREURS

Becker-Antriebe bouwt sterke Partnerships verder uit op R+T in Stuttgart

Eindelijk weer beurs – zo kan de stemming op de onlangs gehouden R+T in Stuttgart het best worden omschreven. Na drie lange jaren wachten was de branche duidelijk weer klaar voor de technische vernieuwingen en ontwikkelingen op het gebied van rolluiken, zonweringen en poorten en beloonde ze deze internationale toonaangevende vakbeurs voor haar 50-jarig bestaan met een nieuw bezoekersrecord. Becker-Antriebe GmbH was ook van de partij.

Op de grote en uitnodigende stand van Becker-Antriebe GmbH verzamelden experten uit de hele wereld en benutten ze de mogelijkheid zich over trends in techniek en over productnieuwigheden te informeren en hierover onderling van gedachten te wisselen. “Wij hadden wel met een groot bezoekersaantal rekening gehouden, maar werden dan toch nog door de ongemeen positieve stemming en de kwaliteit van de gesprekken absoluut overweldigd”, klinkt het terugblikkend op vijf belevenisvolle beursdagen bij de vertegenwoordigers van Becker Benelux. “En dat stemt ons vanzelfsprekend zeer optimistisch voor de directe toekomst.”

 

Oplossingen die hun doel niet missen

In het middelpunt van de belangstelling stonden natuurlijk de talrijke nieuwe ontwikkelingen, productevoluties en -verbeteringen van de specialist voor aandrijvings- en besturingstechniek. Zo was er bijv. een slechts 380 mm korte buismotor die toelaat om ook erg smalle rolluiken heel eenvoudig te automatiseren. Ook de mogelijkheid om uitklapbare rolluiken via een draadloze besturing te openen en te sluiten, werd door het professionele publiek goedkeurend opgenomen. Het voordeel van deze oplossing ligt voor de hand: sluiten zich de rolluiken door te sterke zonnestraling, dan ontstaat door het uitklappen een ca. 40 cm brede opening. Op die manier komt er nog daglicht binnen, maar blijft de hitte door het gesloten rolluik toch buiten.

 

Maar natuurlijk trokken toekomstthema’s zoals de bewegingssensor en de centrale huisautomatisering van Becker bijzondere aandacht. Hier kon de internationaal actieve onderneming uit Hessen haar pioniersrol als automatiseringsexpert volop uitspelen en scoren met eenvoudige bedieningen. „De integratie van diverse toepassingen in woon- en bedrijfsnetwerken en hun mobiele besturing kennen ontegensprekelijk een grote groei. Als sterke partner is het daarom voor ons erg belangrijk om onze klanten niet enkel met intelligente en tegelijk intuïtieve oplossingen bij te staan. Onze doelstelling is het om hen te helpen zelfstandige experten te worden die de uitdagingen van de toekomst probleemloos aankunnen“, onderstreept Dieter Fuchs, CEO van Becker.

 

Becker academy: van Vakman tot Automatiseringsexpert

Op veel interesse kon het actuele opleidingsprogramma rekenen dat Becker op maat van de klanten heeft uitgewerkt met bijv. seminaries voor o.m. elektriciens en met specifieke opleidingen rond de integratie van KNX-Systemen. In september verhuist de Becker academy bovendien naar een eigen nieuw opleidingscentrum waar de kennisoverdracht met de vakmensen verder zal worden uitgebouwd. Een klein voorsmaakje hiervan was reeds op de beursstand in Stuttgart te zien en bood de gelegenheid om in een aangepaste omgeving intensief, maar toch ontspannen met elkaar van gedachten te wisselen. „De R+T is voor ons ontegensprekelijk de belangrijkste vakbeurs. Wij kunnen – en willen – in geen enkel geval zonder dit driejaarlijks evenement“, vatten ze bij Becker afsluitend samen. „Ook dit jaar waren wij weer zeer verheugd over de waardevolle nieuwe contacten die werden gelegd en over de sterke en vertrouwensvolle relatie die wij met onze bestaande partners konden bestendigen. Natuurlijk zijn wij er in 2018 opnieuw bij.“