Doorzoek volledige site
13 maart 2015

Gira-docking station koppelt de Gira-inbouwradio RDS vlot aan smartphones en mp3-spelers

Een echte muziekliefhebber wees vroeger vol trots op zijn platenverzameling. Wat destijds al gauw enkele meters boekenplank in beslag nam, past tegenwoordig op een smartphone of mp3-speler. Het is dus logisch dat de Gira-inbouwradio wordt uitgebreid met een docking station waardoor smartphones en mp3-spelers moeiteloos gekoppeld kunnen worden aan de inbouwradio RDS.

Het docking station bestaat uit een inbouweenheid met 230 V-voeding. Op het inbouwbasiselement kunnen verschillende opzetstukken worden geplaatst, die ook onderling uitwisselbaar zijn. Ze zijn voorzien van oplaadaansluitingen van de bekende smartphone-fabrikanten. Er kunnen maximaal 8 audiobronnen aan het Gira-docking station worden toegewezen. Daarnaast kan de accu van het aangesloten apparaat worden opgeladen – met een stroom van max. 1 A bij 5 V DC. Natuurlijk ook als er geen muziek wordt afgespeeld.

 

Bluetooth

Voor de overdracht van muziek naar het Gira-docking station hoeft de smartphone niet eens te worden geplaatst. De audio-overdracht gaat namelijk via Bluetooth. Wie geen behoefte heeft aan de oplaadfunctie van het Gira-docking station, kan het inbouwbasiselement voorzien van een bijpassende blinde afdekplaat. 

GERELATEERDE DOSSIERS