Doorzoek volledige site
13 maart 2015

Stofzuigerspecialist All-Vac Technology deelt zijn kennis van ventilatietechnieken

All-Vac Technology, specialist in de levering en plaatsing van centrale stofzuiginstallaties, kan u nu ook adviseren en begeleiden bij de installatie van gecontroleerde ventilatietechnieken. De ventilatiesystemen die het aanbiedt, een C+-systeem en een D-systeem, hebben het doordachte energiezuinige gemeen, waarbij een goed en eenvoudig onderhoud een belangrijke troef is.

Het C+-systeem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer.

Bij deze verfijning van het C-systeem, gebeurt de mechanische afvoer op gecontroleerde wijze. De afvoer gebeurt via extractiemonden met een aanwezigheidsdetector gecombineerd met een vochtigheidsdetector of een timer, zodat alleen lucht wordt afgezogen wanneer dit strikt nodig is. Het C+-systeem scoort, door de verbeterde controle van de luchtstroom, zeer goed op het vlak van energiebesparing (t.o.v. een c-systeem is de gemiddelde besparing 32%). Het koppelt een groter comfort aan lagere (onderhouds)kosten.

Het D-systeem: mechanische toevoer, mechanische afvoer.

All-Vac Technology biedt ook een D-systeem met warmte recuperatie en zomerbypas aan. Dit laat toe een deel van de warmte van de afgevoerde lucht te recupereren. De teruggewonnen warmte wordt gebruikt om de koude aanvoerlucht voor te verwarmen, waardoor een besparing op de verwarmingskosten wordt verwezenlijkt. De integrale metalen kanalisatie zorgt voor een optimale hygiëne en een perfect te onderhouden installatie. Met het D-systeem kan men op de nieuwe EPB-regelgeving tot 18 punten winnen.

Dankzij een centraal stofzuigsysteem moet geen slede worden rondgesleurd. De opgezogen lucht, met het stof erin, wordt afgevoerd naar een centrale vergaarbak. Doordat de overtollige lucht naar buiten wordt afgevoerd en niet opnieuw in de ruimte wordt geblazen, wordt de lucht in de ruimte zuiverder dan met een traditionele stofzuiger. Dankzij zuiverder lucht wordt het ventilatiesysteem minder zwaar belast, vervuilen de buizen en filters minder snel, zodat heel wat kan worden bespaard op de onderhoudskosten, en verlengt de levensduur ervan.

Andere voordelen zijn comfortwinst (minder lawaai en geen stofzakken meer), tijdwinst (dankzij extra sterke zuigkracht) (meer dan 2x sterker dan een klassieke stofzuiger), grotere hygiëne en zuiverheid (speciale toepassingen voor stof- en astmapatiënten).