Doorzoek volledige site
23 maart 2015 | MARIJKE MARIS

Oproep voor wedstrijd Best Architects 16

De Best Architects 16 Award wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De prijs eert de beste architecten en architectenbureaus. Tot nu toe werd de wedstrijd uitsluitend in Duitstalige landen georganiseerd maar in deze editie zal de award voor het eerst openstaan voor inzendingen uit heel Europa. Europese architecten en architectenbureaus met uitzonderlijke projecten worden opgeroepen om hun werk in te zenden. Een vooraanstaande internationale jury zal de beste werken selecteren en publiceren.

Onderscheiding en erkenning

De award is een onafhankelijke prijs die opmerkelijke architectonische prestaties erkent. Hij maakt architectuur toegankelijk voor een breed publiek. Met een steeds toenemend aantal inzendingen van zeer hoge kwaliteit, heeft de award zich ontwikkeld tot een belangrijk evenement. Naast de publicatie, die alle winnende projecten uitgebreid documenteert, levert de prijs een belangrijke bijdrage aan het discours over de bouwsector. De award geeft de erkende architecten en architectenbureaus een onderscheiding en plaatst hen in de voorhoede van de internationale architectuurscene.


Enkele voorwaarden

Alle gebouwen, voltooid na 1 januari 2010, komen in aanmerking voor de wedstrijd. Het ingediende project moet vergezeld gaan van plannen en foto's. De jury verwacht ook een beknopte beschrijving in het Engels. Een architect of bureau kan verschillende projecten indienen, telkens in een aparte aanvraag. Elk project moet ingediend worden voor een specifieke categorie. Enkele voorbeelden van categorieën zijn:

- kantoor en administratieve gebouwen
- commerciële en industriële gebouwen
- openbare gebouwen
- interieurontwerp

Aanvragen worden online ingediend op www.bestarchitects.de.


Praktisch

Projecten kunnen ingediend worden tot 22 mei 2015. De jury beraadt zich op 11 en 12 juni 2015. Op 19 juni worden de winnaars
bekend gemaakt. De publicatie 'Best Architects 16' verschijnt in november 2015.

Het inschrijvingsgeld varieert:

- vroege inschrijvingen (vóór 10 april 2015): € 180
- nadien (tussen 11 april en 22 mei 2015): €240

Het prijzenpakket voor de winnaars bevat o.a. een geldprijs van €1600, de publicatie 'Best Architects 16', bekendheid in de media, onbeperkt gebruik van het gouden laben 'Best Architects 16', ...


Voor uitgebreide voorwaarden kan u hier terecht. Meer informatie vindt u ook op www.bestarchitects.de en bij Tobias Schwarzer op het nummer +49 (0) 211 99 45 94 97 of via mail@bestarchitects.de.
Klik hier voor enkele voorbeelden van voormalige winnaars.