Doorzoek volledige site
24 maart 2015

Emilio Tuñón Lezing Architecture of the memory

Emilio Tuñón Lezing Architecture of the memory

In april 2015 komt Emilio Tuñón naar België op uitnodiging van de Universiteit Hasselt. Dat gebeurt in het kader van de Francqui Leerstoel die de Faculteit Architectuur en Kunst uitreikt aan Tuñón. Op 22 april geeft hij een lezing in C-mine, zodat ook het publiek buiten de universiteit kennis kan maken met zijn werk.  

De Spaanse architect Emilio Tuñón maakte naam met enkele grote culturele projecten. Op zijn palmares staan prestigieuze en bekroonde musea, in belangrijke historische settings. Daarbij valt telkens op hoe zorgzaam Tuñón omgaat met de bestaande omgeving en de stedelijke waarden. Tuñón is professor aan de universiteit van Madrid. Ook andere universiteiten - Princeton, Harvard, Lausanne, … - verwelkomen hem graag als gastprofessor.

In 1992 richtte hij samen met Luis Mansilla het bureau Mansilla + Tuñón Architects op in Madrid. Hun projecten wonnen prijzen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Zo mochten ze de Mies van der Rohe Award 2007 in ontvangst nemen voor het Museum van de Hedendaagse Kunst in León. Na het overlijden van Mansilla in 2012 gaat Tuñón verder onder de naam Emilio Tuñón Architects.

Meer info kan u hier vinden. 

Praktisch:

Lezing prof. Emilio Tuñón in het Engels Woensdag 22 april 2015, 20u15 C-mine cultuurcentrum Genk, grote zaal Inkom: 8 euro en 3,5 euro voor studenten Reservatie via c-minebezoekersonthaal@genk.be