Doorzoek volledige site
24 maart 2015

Thomas Rau spreekt op 21 april in Houthalen-Helchteren

Voor het vernieuwde gemeentehuis van Brummen (NL) vertrok RAU van een monumentale villa en koppelde efficiënt energie-, materiaal- en ruimtegebruik aan moderne architectuur. Illustratie | Gemeentehuis Brummen

Dinsdagavond 21 april geeft architect Thomas Rau een lezing in Houthalen-Helchteren. Onze Noorderbuur zal er zowel terugblikken op twee gerenommeerde projecten van hem als vooruitblikken op de toekomst van de architectuur in het algemeen. De focus zal met name liggen op renovatie en stedelijke inbreiding. Deelname is gratis; inschrijven gewenst.

Rau studeerde architectuur aan de RWTH Aken en werkt sinds 1990 als architect in Amsterdam waar hij het architectenbureau RAU oprichtte. Hij werd in Nederland uitgeroepen tot Architect van het Jaar 2013 en ontving een award voor zijn inzet om duurzame architectuur te promoten. Thomas Rau geeft lezingen in binnen- en buitenland en staat bekend als een zeer inspirerend spreker.

Bij zijn bezoek aan Limburg op 21 april focust hij op renovatie en stedelijke inbreiding waarbij de projecten Brummen en Alliander aan bod kVoor het vernieuwde gemeentehuis van Brummen (NL) vertrok RAU van een monumentale villa en koppelde efficiënt energie-, materiaal- en ruimtegebruik aan moderne architectuur. Brummen won hiervoor een prestigieuze landelijke architectuurprijs.

Voor netwerkbedrijf Alliander werd op bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven (NL) een uniek kantoorgebouw gerealiseerd. Vertrekkend van vijf bestaande gebouwen werd in co-creatie met de 1.500 personeelsleden van Alliander een overkapping ontworpen met een zwevend dak. Het complex voorziet niet enkel in de eigen energiebehoefte maar levert ook energie aan de omgeving. Bij de bouw van het complex werden grondstoffen en materialen hergebruikt. Naast een terugblik op deze twee projecten, geeft Rau ook zijn visie op de toekomst van architectuur.

 

Programma

19.00u: Verwelkoming door Alain Yzermans, voorzitter GreenVille NV

19.05u: Lezing door architect Thomas Rau over renovatie en stedelijke inbreiding

20.15u: Getuigenissen Limburgse bedrijven

20.45u: Slotwoord door gouverneur Herman Reynders, voorzitter van Cleantech Antenne Limburg

21.00u: Receptie

Deelname is gratis; inschrijven kan u hier vóór 14 april. 

Meer info vindt u hier.