Doorzoek volledige site
24 maart 2015

Bolidt nodigt architecten uit de handen uit de mouwen te steken

Het Scheepvaart en Transport College (STC) Waalhaven is een praktijkgerichte vakschool en huisvest de (V)MBO- takken voor de gehele keten van scheepvaart, havens, transport en logistiek. Illustratie | Hans Elbers

BVA nodigt u uit om op vrijdag 24 april 2015 deel te nemen aan de Bolidroom Experience Day. Deze unieke belevenis omvat een bezoek aan enkele vernieuwende projecten in Rotterdam van onder meer DP6 Architecten in combinatie met een creatief experiment in een inspirerend atelier waar architecten naar hartelust met kunststof kunnen kliederen.

De dag begint met een bezoek aan het Scheepvaart en Transport College (STC) Waalhaven, een praktijkgerichte vakschool en die de (V)MBO-takken voor de gehele keten van scheepvaart, havens, transport en logistiek huisvest. Het gebouw draagt bij aan de herontwikkeling van de Rotterdamse Waalhaven als vestigingslocatie voor kantoren en onderwijs.

Daarna volgt een bezoek aan het Academisch ziekenhuis van Rotterdam dat in 1965 werd ontworpen door Arie Hagoort in samenwerking met Jean Prouve was problematisch.De hoofdingang van het gebouw was immers gesitueerd op de vrij toegankelijke buitenruimte bovenop het parkeerdak. Dit concept was gesloten en al snel kozen de mensen de derde verdieping als het belangrijkste indoor circulatiesysteem. Het nieuwe ontwerp zorgt voor een dak boven deze ruimte en voegt alle studentprogramma's rond een centraal plein, waar studenten van alle medische disciplines elkaar ontmoeten.

Tot slot organiseert Bolidt speciaal voor architecten de Bolidroom Experience . Zij zullen gaan gieten, smeren, onderdompelen en modelleren. De architecten krijgen volledig de vrije hand om te werken met kunststof en om hen zelf te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn van kunststoffen van Boldidt. Onder begeleiding van een designer die gespecialiseerd is in het werken met kunststof kunnen zij tijdens deze experience hun droom in kunststof werkelijkheid maken.

Klik hier voor het volledige programma en uurschema.