Doorzoek volledige site
24 maart 2015 | SIMON SCHREURS

Schrijf je nu in voor de ISOVER-opleidingen voor professionelen

Illustratie | Vandergucht

Isover organiseert ook dit jaar opleidingen over de meest innoverende  isolatie– en luchtdichtingstechnieken en –trends. Op www.isover.be/opleidingen kan de cursist een keuze maken uit de mogelijke opleidingen. Groepsinschrijvingen zijn ook mogelijk. Het inschrijvingsgeld gaat integraal naar SOS Kinderdorpen.

Cursisten hebben de keuze uit 4 modules:

  • Isoleren van hellende daken

De cursist maakt kennis met nieuwe systemen voor meerlaags isoleren. Na een korte uiteenzetting over het hoe en waarom van de toegepaste systemen en producten, wordt de theorie in de praktijk omgezet. De cursisten gaan samen met de instructeur aan de slag en leren stap voor stap in een leermaquette hoe het meerlaags isoleren van een hellend dak wordt aangepakt. Bijzondere aandacht gaat er naar het luchtdicht afwerken. Na de opleiding weet de cursist hoe hij een lucht-dampscherm correct kan aanbrengen en verschillende soorten tapes kan toepassen.  Ook leert hij hoe hij luchtdicht moet afwerken rond bouwelementen als dakkapellen, dakramen, balken, buizen…

  • Binnenisolatie van massieve buitenmuren

Bij renovatiewerken stijgt de vraag naar het isoleren van buitenmuren langs de binnenkant.  In deze opleiding maakt de cursist kennis met de systemen en producten die isover hiervoor aanbiedt. In een leermaquette leert hij ze in de praktijk onder begeleiding van de instructeur toe te passen. Na deze opleiding kan de cursist een thermische voorzetwand professioneel  en luchtdicht plaatsen zonder koudebruggen of condensatieproblemen .  Bijzondere aandacht gaat er naar het correct plaatsen van het lucht-/dampscherm, het toepassen van de verschillende soorten tapes en hoe luchtdicht af te werken rond ramen, leidingen, balken…

  • Na-isoleren van hellende daken en buitenmuren

Bij renovatie van zolders is het van belang dat zowel het hellend dak als de muren professioneel worden geïsoleerd en luchtdicht worden afgewerkt. In deze opleiding leert de cursist welke systemen en producten van Isover hij hiervoor kan toepassen. Deze kennis wordt in een leermaquette in de praktijk omgezet. Op het einde van deze opleiding is de cursist bekwaam om het isoleren van dak én muren op een integrale en luchtdichte manier aan te pakken. Veel aandacht wordt er besteed aan het luchtdicht afwerken. De cursist kan lucht-dampschermen en verschillende soorten tape op een professionele manier aanbrengen en weet hoe hij luchtdicht kan afwerken rond ramen, leidingen, balken, aansluiting tussen muren en dak….

  • Luchtdicht afwerken

In deze opleiding maakt de cursist specifiek kennis met de verschillende luchtdichtingstechnieken- en systemen van ISOVER. Na de opleiding is de cursist in staat om lucht-/dampschermen op een correcte manier aan te brengen, kent hij de functies van verschillende soorten tapes, weet hij hoe ze toe te passen en kan hij luchtdicht afwerken rond elementen als ramen, leidingen, buizen, balken…

Praktisch

Elke opleiding duurt een volledige dag met uitzondering van de opleiding luchtdicht afwerken die een halve dag  (4 uur) duurt. De opleidingen vinden plaats in het Isover-opleidingscentrum te Kallo, Sint-Jansweg 9  - Haven 1602. Franstalige opleidingen worden gegeven FORMATPME- section Formattoit, Rue Saucin 66, 5032 Isnes. 

Elke opleiding kost 50 euro. Deze som gaat integraal naar SOS Kinderdorpen, een goed doel dat Isover al enkele jaren steunt. Bovendien krijgt de cursist op het einde van de opleiding een pakket met verschillende Isover-producten die het inschrijvingsgeld meer dan compenseren en ontvangt hij een bekwaamheidsattest die de verworven deskundigheid bevestigt.

Voor concrete opleidingsdata en inschrijvingen kan u hier terecht. Voor elke opleiding zijn max. 20 deelnemers toegelaten.  

GERELATEERDE DOSSIERS