Doorzoek volledige site
24 maart 2015 | SIMON SCHREURS

Nieuw akoestisch plafond van Rockfon in de avant-gardistische Markthal in Rotterdam

ROCKFON Mono Acoustic in Markthal Rotterdam

Rockfon heeft zijn Mono Acoustic-plafondsysteem aangepast om architecten een nog gladdere afwerking te bieden en het plaatsers eenvoudiger te maken. Die aanpassing resulteerde in de Rockfon Mono Acoustic, naar verluidt een van de best presterende monolithische akoestische plafondsystemen op de markt. Ook MVRDV Architecten in Nederland koos voor Mono Acoustic in de recent ingehuldigde Markthal in Rotterdam.

Gladdere afwerking en veelzijdiger

Het nieuwe Mono Acoustic heeft een nieuwe pleistersamenstelling voor een gladdere en gemakkelijker aan te brengen afwerking. Het kan bovendien vlak, in een helling, of gebogen worden geplaatst, en dat in het wit of in aangepaste kleuren. Op die manier biedt het systeem architecten een verregaande ontwerpvrijheid.

Mono Acoustic werd gebruikt voor het plafond van de Markthal in Rotterdam om het rumoer op de voedingsmarkt te dempen, een achtergrond te creëren voor de prachtige kunstwerken, en een snelle en eenvoudige plaatsing mogelijk te maken. De vorm, het kleurrijke interieur en de hoogte maken van deze Markthal een uniek spektakel en een uitdaging voor plafondplaatsers.

 

Intelligente plaatsing

De Mono Acoustic kan worden opgehangen aan een hangplafondsysteem van Chicago Metallic of rechtstreeks op bestaande plafonds of wanden worden aangebracht. Dankzij de vele ontwerpopties is Mono Acoustic eenvoudig tot een concaaf, convex of S-vormig oppervlak te vormen, met de mogelijkheid om verlichtingsarmaturen, airconditioning– of ventilatiesystemen en inspectieluiken in te bouwen.

Mono Acoustic zou zich naadloos aan elke ruimte aanpassen, zowel bij nieuwbouw– als bij renovatieprojecten. Zijn monolithische look zou goed aansluiten bij het karakter en de authentieke architectuur van historische gebouwen. Rockfon gaat daarnaast ook prat op de akoestiek van het systeem. Dankzij rotswol als kernmateriaal absorbeert het immers geluid en beperkt het echo’s en nagalm. 

GERELATEERDE DOSSIERS