Doorzoek volledige site
31 maart 2015 | KEVIN MOENS

Archifocus gaat voor de 4de keer op zoek naar de mooiste architectuurfoto’s van België

Op donderdag 11 juni 2015 zal tijdens het evenement I am Architect in AP Hogeschool Noord in Antwerpen bekend gemaakt worden welke Belgische architectuurfotografen bekroond worden met een Archifocus-prijs. Het is de vierde keer dat deze wedstrijd plaatsvindt. Architectuurfotografen kunnen nog tot en met 16 april hun beste architectuurfoto’s insturen. Hieruit zal een jury van architecten een shortlist samenstellen waaruit de uiteindelijke winnaars verkozen zullen worden.

De wedstrijd staat open voor alle Belgische beroepsfotografen die regelmatig architectuurprojecten fotograferen. Om deel te nemen volstaat het om van één bepaald project een reeks van vijf foto’s te bezorgen. De wedstrijd is een initiatief van de architectuurwebsite Architectura.be en wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum Duurzaam Bouwen, Xatrax en de verzekeringsmakelaar Assiver.

 

8 kanshebbers

Uit alle inzendingen zal een architectenjury een shortlist selecteren van 8 kanshebbers waaruit de uiteindelijke winnaars gekozen zullen worden. Deze shortlist zal vanaf begin mei te zien zijn op de website www.archifocus.be. Er zullen aparte prijzen uitgereikt worden door een vakjury, een architectenjury en een persjury. De inzending die de hoogste gemiddelde score behaalt voor deze drie jury’s, wint de hoofdprijs. Daarnaast zal ook het publiek een winnaar naar voren te schuiven aan de hand van online stemmen.

 

Voorwaarden

Elke deelnemer mag foto's van maximaal twee projecten inzenden. Van elk project bezorgt hij/zij een reeks van 5 beelden waarvan minstens 1 detailbeeld en minstens 1 overzichtsfoto. Let op: de projecten moeten in gebruik genomen zijn in de periode 2013-2015. Foto’s die u doorgestuurd hebt bij een van de vorige edities van Archifocus, komen niet in aanmerking. 

Tot en met 16 april kunt u uw meesterwerkjes - liefst via Wetransfer - doorsturen naar kevin@architectura.be. Stuur de foto’s door als aparte jpg’s (liefst jpeg10-formaat). Zorg voor beelden met een hoge resolutie en vermeld bij de inzending uw naam, mailadres, telefoonnummer en uw website indien u er een heeft. Geef ook het adres van het project in kwestie mee en de naam van de ontwerper. De beelden geeft u een benaming als volgt: VoornaamAchternaam-naamproject-detail/overzicht.

 

Archifocus 2014

Tijdens de voorgaande editie bestempelde de vakjury Toon Grobet als laureaat met zijn fotoreeks van het Crematorium Hofheide. Een dertienkoppige architectenjury plaatste Klaas Verdru op het hoogste schavot. De persjury kende het hoogst aantal punten toe aan Toon Grobet, maar Liesbet Goetschalckx mocht als tweede de prijs in ontvangst nemen. De publieksprijs was eveneens weggelegd voor Toon Grobet, maar runner-up Steven Massart kreeg de trofee mee naar huis. Ook in 2014 werd op basis van de verzamelde scores van pers-, vak- en architectenjury een ultieme winnaar verkozen: Toon Grobet ging met de eer lopen.

 

Meer info of vragen omtrent deelname? Raadpleeg www.archifocus.be of neem contact op met de organisator Architectura.be (kevin@architectura.be, 011 56 19 50)