Doorzoek volledige site
15 april 2015 | HANNE GOOSSENS

ZAmpone bouwt kinderdagverblijf Pluchke in Ukkel

Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde
Illustratie | Tim Van de Velde

ZAmpone Architectuur heeft gezorgd voor een capaciteitsuitbreiding van een reeds bestaand kinderdagverblijf: ze gingen er van 35 naar 75 plaatsen voor kinderen. Het bestaande kinderdagverblijf was gehuisvest in een afgeleefde kerk. ZAmpone koos ervoor om deze volledig te slopen en met een nieuwbouw te beginnen.

Op dezelfde site bevinden zich achterin een school en een parochiezaal. Het gebouw is het resultaat van een intense samenwerking tussen bouwheer en architect. Zij hebben beiden rekening gehouden met alle andere actoren op en rond de site.

 

Beperkte voetafdruk

De voetafdruk van het gebouw is beperkt doordat de zes gekoppelde leefruimtes voor de kinderen zich op de verdieping bevinden. Zo ontstaat er maximale overdekte speelruimte voor zowel de school als voor het kinderdagverblijf. Op de verdieping poogt men een luchtig geheel te bekomen door de centrale daklichten en door de terrassen, die aan de leefruimtes gekoppeld zijn.

Er werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van warm materiaal. Ook wilde men een zo goed mogelijke lichtinval creëren om van het kinderdagverblijf een aangenaam gebouw te maken voor zijn grote en kleine bewoners.

 

GERELATEERDE DOSSIERS