Doorzoek volledige site
07 april 2015 | SIMON SCHREURS

Hunter Douglas lanceert nieuw plafond voor hoge kantoorgebouwen

Een blik binnenin De Rotterdam
Een blik binnenin De Rotterdam
‘De Rotterdam’ is het grootste multifunctionele gebouw van Nederland
Een vergezicht op De Rotterdam
Een blik binnenin De Rotterdam

Marktleider in architecturale plafondoplossingen Hunter Douglas lanceert een nieuw plafondconcept dat geschikt zou zijn om binnenplafonds naadloos door te laten lopen op buitenoverkappingen. Concreter gaat het om een speciale stormvaste en corrosiebestendige constructie die boven het panelenplafond is bevestigd om het buitenplafond bestand te maken tegen zware windstoten tot 150 km/uur.

Om te voldoen aan de hoge akoestische eisen op het vlak van binnenklimaat zijn de panelen van het binnenplafond geperforeerd en voorzien van een akoestisch vlies om geluid te absorberen en zo de echo te minimaliseren. Het panelenplafond met hoge reflectiewaarde wordt boven een roosterplafond bevestigd. Tussen beide lagen bevinden zich de tl-armaturen die het licht optimaal diffuus in de ruimte verspreiden. Achter de reflecterende bovenlaag van het panelenplafond worden naast de installaties van licht ook deze van ventilatie weggewerkt.

 

Nederlands’ grootste multifunctionele gebouw

Met deze ontwikkeling lanceert Hunter Douglas een vernieuwend plafondconcept met een hoge windbestendigheid en akoestische performantie. De oplossing is naar verluidt uitermate geschikt voor hoge kantoorgebouwen waarvan centrale ruimten van binnen naar buiten doorlopen, enkel gescheiden door een transparante gevelconstructie. Dit laat architecten toe om hun project een strakke uniforme uitstraling te geven. Het eerste doorlopende aluminium plafond werd geïnstalleerd in ‘De Rotterdam’, het grootste multifunctionele gebouw van Nederland (162.000 m2), met een plafondoppervlakte van 2500m2 voor de volledige begane verdieping.

GERELATEERDE DOSSIERS