Doorzoek volledige site
07 april 2015 | SIMON SCHREURS

Velux’ grootschalige enquête staaft belang daglicht en frisse lucht

Met RenovActive in Brussel, wordt het eerste betaalbare en reproduceerbare renovatieconcept beoogd.

Vandaag is het Wereld Gezondheidsdag. Op initiatief van de Wereld Gezondheidsorganisatie wordt ieder jaar op 7 april de aandacht gevestigd op verschillende gezondheidsproblematieken. Ter gelegenheid hiervan presenteert de VELUX Groep enkele verrassende resultaten uit haar Healthy Homes Barometer 2015, een enquête die gehouden werd bij 12.000 Europeanen in 12 landen. 

De studie toont het belang aan dat Belgen (en Europeanen in het algemeen) aan frisse lucht en daglicht hechten in het streven naar een gezonde levensstijl. Volgens de Healthy Homes Barometer worden daglicht en frisse lucht gezien als belangrijkere gezondheidsfactoren dan sporten en tijd doorbrengen buitenshuis. 88% van de Belgen kennen de aanwezigheid van veel daglicht een bovengemiddeld belang toe. Wanneer het om een verhuis of renovatie van de woning gaat, blijkt dat energiekosten een belangrijke factor zijn, maar dat dit niet ten koste van het comfort mag gaan: zij die bezorgd zijn over de energie-efficiëntie van de woning, hechten minstens zo veel belang aan ventilatie en daglicht.

 

Volg RenovActive op de voet

De VELUX Groep zet zich ten volle in om te beantwoorden aan de vraag naar gezondere en meer energie-efficiënte woningen. De volgende stap is de toegankelijkheid: met RenovActive in Brussel, wordt de eerste betaalbare en reproduceerbare renovatieconcept beoogd. Behalve aan energie-efficiëntie, wordt bij RenovActive ook aandacht geschonken aan een gezond binnenklimaat met heel veel daglicht en frisse lucht. Voor dit project werkt VELUX samen met de openbare vastgoedmaatschappij “Anderlechtse Haard” die de woning van 100m² uit de jaren 1920 ter beschikking stellen voor een volledige verbouwing.

Het project kan worden opgevolgd  via renovactive.velux.be