Doorzoek volledige site
20 april 2015 | KEVIN MOENS

A@W 2015: Mindscape by Yoshin Ogata

Voor ieder wat wils op Architect @ Work 2015. Kunstliefhebbers kunnen hun hartje ophalen dankzij de Japanse kunstenaar creatieveling Yoshin Ogata. Hij toont tijdens de beurs zijn installatie Mindscape, bestaande uit objecten en sculpturen op basis van marmer. 

Yoshin Ogata werd op 18 november 1948 geboren in de Japanse stad Miyakonojo. Hij stelde zijn eerste sculpturen ten toon in het Shin Seisaku-Kyokai in Tokio in 1969. Een jaar later verhuisde hij naar Londen en studeerde er aan het British Museum. Na een lange reis doorheen Europa besloot hij om naar de V.S. en Mexico te trekken om er zijn eigen onderzoeken verder te ontwikkelen in de lokale musea.

In september 1971 schreef hij zich in aan de Accademia di Belle Arti van Brera, Italië, waar hij zich liet begeleiden door de beeldhouwer Francesco Messina. Vervolgens verkaste hij van Milaan naar Firenze om er een opleiding te volgen aan de ‘Accademia di Belle Arti’ bij prof. Oscar Gallo.
Yoshin Ogata zette zijn studies verder aan de ‘Accademia di Belle Arti’ in Rome. Hij kreeg er les van Emilio Greco en woonde terzelfdertijd ook de lessen kunstgeschiedenis van prof. Crispolti bij.

In 1973 verhuisde hij naar Carrara om de wereld van de marmeren beelden te leren kennen. Hij schreef zich in aan de plaatselijke Accademia di Belle Arti, waar hij zijn academische studies onder leiding van prof. Ticò afwerkte. In diezelfde periode begon hij in het beeldhouwlaboratorium Corsanini met marmer te werken. 

Hij stelde zijn werk voor de eerste keer tentoon in Italië in 1973, in een ruimte voorbehouden voor buitenlandse kunstenaars, in het Palazzo Strozzi in Firenze. Op 23 en 24 april vertrouwt hij zijn werken toe aan Architect @ Work. 

 

Locatie: hal 4