Doorzoek volledige site
24 april 2015

Duco financiert openbare weg om toekomst te verzekeren

Duco Ventilation & Sun Control, de Veurnse producent van ventilatie- en zonweringsystemen, laat momenteel een nieuw stuk openbare weg aanleggen tussen de Albert I-laan en de Handelsstraat. De aanleg komt er om de bestaande gebouwen van Duco en het voormalige Noordermetaal met elkaar te kunnen verbinden.

Duco staat sedert zijn oprichting in 1991 bekend voor een breed gamma van ventilatieroosters voor de woningbouw. Dit betreft zowel zelfregelende, geluiddempende, brandwerende als elektronisch gestuurde ventilatieroosters. In 2012 besliste Duco om een totaalaanbod voor woningventilatie te ontwerpen en te produceren.

Duco introduceerde tevens een nieuwe bedrijfsslogan - Home of Oxygen - die de lading dekte. Hiervoor werden elektronica-ingenieurs aangeworven en ontwikkelde Duco eigen CO2- en vochtsensoren. Naast deze sturingscomponenten werden ook eigen ventilatorboxen voor de afvoer van vervuilde lucht ontwikkeld en geproduceerd. Deze ontwikkelingen zorgden voor een nieuw R&D labo en een testcentrum. Bovendien werd een nieuwe elektronicaproductie opgestart.

 

Ernstig plaatsgebrek

“Dit alles resulteerde in een ernstig plaatsgebrek in onze huidige vestiging in de Handelsstraat”, aldus Hendrik Dejonghe, Marketing Manager bij Duco. “Het logistieke onderdeel van de marketingafdeling en de helft van de grondstoffenvoorraad werd reeds overgebracht naar het voormalige gebouw van Noordermetaal dat zich uitstrekt over een totale oppervlakte van 16.500 m2. Om de werking van het bedrijf echter zo efficiënt mogelijk te houden, opteren we ervoor om beide sites met elkaar te verbinden en alles onder één dak te brengen.”

“De nieuwbouw van 6000 m2 tussen beide sites wordt een nieuw logistiek centrum waar alle toevoer van grondstoffen en afvoer van afgewerkte producten zal plaatsvinden. De grondplannen krijgen momenteel vorm, met de bedoeling om tegen het zomerverlof de formele bouwaanvraag in te dienen. Tegen dat tijdstip zou ook het nieuw stuk openbare weg af moeten zijn”, vervolgt Dejonghe. Eenmaal alle bouwwerken gerealiseerd zullen zijn, zal Duco over een bedrijfsoppervlakte van maar liefst 101.000 m2 beschikken in Veurne.

Dat Duco volop werk maakt van uitbreiding, uit zich overigens niet enkel in infrastructurele werkzaamheden. “We zijn nog volop op zoek naar R&D ingenieurs om alle innovatieve projecten waar we mee bezig zijn zo snel mogelijk te kunnen commercialiseren. Daarnaast willen we graag ook onze commerciële binnendienst verder uitbreiden met enkele dynamische krachten.”