Doorzoek volledige site
24 april 2015

Scholen van Morgen vandaag in volle aanbouw

Leerlingen nemen afscheid van het oude schoolgebouw

Het Gemeenschapsonderwijs realiseert tussen mei 2014 en 2017 100.000 m² nieuwe schoolgebouwen i.s.m. de publiek-private vennootschap ‘Scholen van Morgen’. Op 20 mei 2014, bijna een jaar geleden inmiddels, werden de eerste GO!-bouwwerven in Antwerpen officieel opgestart. Het aannemerscombinatie STRABAG – Züblin realiseert de nieuwe kleutervleugel voor Basisschool Boom Park.

Het gemeenschapsonderwijs realiseert via het programma Scholen van Morgen 30 scholenbouwprojecten, waarvan 8 in de provincie Antwerpen. “Modern lesgeven verdient moderne infrastructuur”, verklaart Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! Onderwijs. “De sterke leerlingengroei in de scholen, en zeker hier in Basisschool Boom Park, vraagt om tijdelijke oplossingen voor het ruimtegebrek. Ik ben verheugd om te zien dat tijdelijke klassen nu plaats kunnen maken voor een eigentijds schoolgebouw, een gloednieuwe leer- en speelplek voor de jonge kinderen.” De oude kleutervleugel en de containerunits worden vervangen door een nieuwbouw die in het oog springt door haar felgroene kleur en groot buitenterras. Tegen eind 2015 zijn de bouwwerken achter de rug. Het gebouw werd ontworpen door Areal Architecten. 

De uitvoering en het 30-jarig onderhoud van de beide schoolgebouwen werd door de bouwheer, DBFM Scholen van Morgen, toegewezen aan de aannemerscombinatie STRABAG Belgium nv – Ed. Züblin AG. STRABAG Belgium is een dochteronderneming van Züblin en maakt deel uit van de Europese bouwgroep STRABAG SE. In België spitsen zij zich voornamelijk toe op utiliteitsbouw: scholen, zorgprojecten, kantoorgebouwen, openbare gebouwen en dergelijke meer. Projecten zoals de keukentoren van Campus Elishout – Coovi te Anderlecht, Kinderziekenhuis UZ Gent K12D, CBE Open School Kazerne Michotte te Leuven en het Red Star Line Museum te Antwerpen zijn enkele van de indrukwekkende referentieprojecten van STRABAG Belgium.

 

Scholen van Morgen

Via de publiek-private samenwerking DBFM Scholen van Morgen staan in Vlaanderen in totaal 165 nieuwbouw- en renovatieprojecten gepland over alle onderwijsnetten heen. De vennootschap staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van de schoolgebouwen. “In nieuwe schoolgebouwen krijgen de leerlingen vanzelf meer goesting om te leren omdat ze de nodige ruimte krijgen, gestimuleerd worden en over de hedendaagse technologie kunnen beschikken. De architectuur speelt een belangrijke rol. Dankzij Scholen van Morgen en tal van nieuwe projecten om de bijkomende capaciteitsnoden in het onderwijs te beantwoorden, hebben we na decennialange onderinvestering de inhaaloperatie voor nieuwe schoolinfrastructuur ingezet”, zegt onderwijsminister Pascal Smet.  

 

 

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS